Lehdistö

Alfa Romeo Geneven autonäyttelyssä

23.02.2011 (Tulosta)

Alfa Romeon vahvat Giulietta ja MiTo Geneven autonäyttelyssä

Erottuvan designin ja huippuunsa viritetyn teknologian symbioosi on Alfa Romeon tavaramerkki. Viime vuonna kansainvälisesti esitelty ja Suomessa tammikuun alussa lanseerattu Giulietta on jo lunastanut odotukset esim. luokkansa turvallisimpana autona, ja nyt esittelyyn tulee Giulietta uudella TCT-kaksoiskytkinvaihteistolla.

Giulietta tulee, näkyy ja voittaa

Vahva yhdistelmä voimaa, tunnetta ja turvallisuutta on resepti, joka on vuoden 2010 aikana nostanut Giuliettan palkintopallille jo 16 kertaa. Tärkeimmät meriitit ovat luokkansa turvallisimman auton status 5 tähden Euro NCAP törmäystestituloksissa – kaikkien aikojen parhaalla kokonaistuloksella luokassaan 87/100 – ja Giuliettan 1.4 MultiAir 170 hv -moottorin saama tunnustus parhaana uutena moottorina.

Dynaamisen elegantti ja sporttinen Giulietta on napannut testivoittoja tasaisesti ympäri Eurooppaa: mm. Saksassa, Tanskassa ja totta kai kotimarkkinoillaan Italiassa. Viisipaikkainen kaunotar on muiden etujensa lisäksi käytössä edullinen. Esimerkiksi dieselmoottoreiden huoltoväli on huimat 35 000 km.

Genevessä nähdään kaksi upeaa mallivaihtoehtoa, Giulietta 1.4 MultiAir 170hv TCT-vaihteistolla ja nelilehtisen apilan taikavoimaa tihkuva Quadrifoglio Verde, joihin kaikkiin on myös saatavilla ajonautintoa täydentäviä, persoonallisia lisävarusteita.

Kesällä 2011 Suomessa myyntiin tuleva TCT-kaksoiskytkin automaattivaihteisto, joka löytyy jo MiTosta, kasvattaa tämän 170hv MultiAir-moottorin suorituskykyä entisestään. Sataseen tämä versio kiihtyy vain 7,7 sekunnissa. Taloudellisuus paranee entisestään ja bensaa kuluu keskimäärin 5,2 l/100 km:llä ja CO2-päästöt ovat 121 g/km.

Kompakti TCT-vaihteisto on hyvä esimerkki Alfan teknisestä edelläkävijyydestä. Sen merkittävimpiä etuja ovat pienen koon lisäksi vaihtotapahtuman pehmeys ja nopeus sekä katkottomana jatkuva veto. Lisäksi TCT-vaihteistossa on kuivat kytkinlevyt, jotka pienentävät kulutusta verrattuna vanhempiin märkiin kaksoiskytkinvaihteistoihin.

TCT-vaihteiston ohjainlaite ottaa huomioon ajo-olosuhteet sekä ajajalta saadut signaalit, ja toimii näin tehokkaasti kaikissa ajotilanteissa.

Quadrifoglio Verde tehokkaalla 235 hv 1750 TBi -moottorilla nostaa legendaarisen kilpailuhengen huippuunsa. Urheilulliset istuimet, 18 tuuman renkaat, tehokkaat jarrut Alfanpunaisilla jarrusatuloilla ja ylellinen nahka-mikrokuituverhoilu kuuluvat tietenkin asiaan. Myös polttoaineen kulutus on kutistettu minimiin. Malli edustaa erinomaisesti ajonautintoa, jonka turvallisuus ja ympäristöystävällisyys on viety huippuunsa.

 

MiTo-mallit uudistuvat sporttihenkisin maustein

MiTon menestys pohjautuu italialaisella tyylillä ryyditettyyn vauhdikkaaseen ajonautintoon, tinkimättömiin turvallisuusratkaisuihin sekä varmaan suorituskykyyn.

Uutuutena esitellään pippurinen Bronzo Metal -metallihohtoväri mica-helmiäisefektillä. Sisustus on trimmattu samaa tyyliä noudattaen silkinhohtoisin kankain ja uusituin etu- ja ovipaneeliverhoiluin. Vuoden 2011 malleihin löytyy muutama uusi ulkoväri- ja verhoiluvaihtoehto.

TCT-kaksoiskytkimellä varustettu automaattivaihteisto on MiTossa jo ennalta tuttu ajamista helpottava ratkaisu. Sen vahvuudet – taloudellisuus, mukavuus ja ekologisuus – korostuvat esimerkiksi 135 hv 1.4 MultiAir Turbomoottorin tunnusluvuissa: kiihtyvyys 100 km/h:iin vie 8,2 sekuntia, bensankulutus on 5,5 l/100 km:llä ja CO2-päästöt 126 g/km.

Kaikkiin Giuliettoihin ja MiToihin on saatavilla näppärä Blue&Me-TomTom -navigaatiovalmius irrotettavalle navigaattorille. Malliversiosta riippuen asennusvalmius on joko vakio- tai valinnaisvaruste. Koko Euroopan kartat sisältävän TomTom-navigaattorin saa hyvin käsille asennustelineeseensä ja samalla se integroituu myös auton ajotietokoneeseen sekä Bluetooth handsfree -järjestelmään käytön helpottamiseksi.   

 

Alfa Romeon osastolla ovat 1.3. paikalla AutoFennican edustajat Simo Rosvall (puh. +358 400 411 378) ja Sami Pöllänen (puh. +358 40 7799 730)

 

Kuvapankkiin: http://www.aro.fi/kuvapankki/

Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo MiTo

TCT kaksoiskytkin automaattivaihteisto

 

Lisätietoja: AutoFennica Oy

Toimitusjohtaja Simo Rosvall, puh. 020 547 7530, simo.rosvall@aro.fi

Tuotepäällikkö, Alfa Romeo ja Lancia Tomi Kari, puh. 020 547 7537, tomi.kari@aro.fi