Uusi Chrysler Sebring on täällä

14.03.2007 (Tulosta)

·       Moottorivaihtoehtoina 2,0- ja 2,4-litraiset maailmanmoottorit sekä ensimmäistä kertaa Chryslerin D-segmentin autossa myös 2,0 CRD

·       Moottorivalikoima täydentyy syksyllä 2,7-litraisella bensiinimoottorilla

·       Entistä laajempi turvavarustelu

·       Kattava varustelu koko mallistossa, mallisto alkaen 28 990 €

Uusi Chrysler Sebring ihastuttaa hätkähdyttävän kauniilla ulkomuodollaan. Elegantin olemuksen taustalta löytyy vuonna 2003 Geneven autonäyttelyssä esitelty Chrysler Airflite –konseptiauto, joka antoi innoituksen myös tälle autolle. Uusi Chrysler Sebring on ilmeikäs, hienostunut ja intohimoinenkin. Sanalla sanoen uusi Sebring on tyylikäs.

Edestä katsottaessa auton tunnistaa Chrysleriksi tutusta etusäleiköstä, jota koristaa sen yläosaan sijoitettu siipilogo. Voimakkaan ilmeikäs konepelti, kookkaat ajovalot sekä sumuvalot vangitsevat katsojan huomion. Ajoneuvon sivuprofiili on sulavalinjainen ja urheilullisen oloinen. Pitkä konepelti ja kattolinja sekä kylkien muotoilu korostavat atleettista asentoa. Ilmeikäs ulkomuoto jatkuu myös ajoneuvon takaosassa, jossa huomio kiinnittyy suuriin, takaluukun kulmat täyttäviin takavaloihin.

Chrysler Sebringin akseliväli on kasvanut 22 mm ja se on nyt 2765 mm. Raideleveys puolestaan on kasvanut 42 mm. Uusi Sebring on 6 mm pidempi, 51 mm leveämpi ja 103 mm korkeampi kuin edellinen Chrysler Sebring. Touring-mallien alla pyörivät 17 tuuman kevytmetallivanteet, Limited-malli matkaa tuumaa suuremmilla vanteilla.

Chrysler Sebringin ulkomuodosta huokuva eleganssi jatkuu myös ajoneuvon tyylikkäästi viimeistellyssä matkustamossa. Selkeissä sisätiloissa kaikki tarvittava on helposti kuljettajan ulottuvilla. Chrysler Sebringin vakiovarustelu on erittäin kattava. Touring-mallissa ajonautintoa lisäävät mm. sähköisesti säätyvä kuljettajan istuin, istuinlämmitys, vakionopeudensäädin, ohjauspyörän syvyys- ja korkeussäätö, nahkainen ohjauspyörä, johon on sijoitettu myös audiosäätimet sekä automaatti-ilmastointi. Tyylikäs analoginen kello on sijoitettu kojetaulun keskelle. Kahvi säilyy mukavan kuumana tai virvokkeet sopivan viileinä lämmittävän ja jäähdyttävän mukitelineen ansiosta. Sisätilojen väritys on tyylikkään kaksisävyinen ja sen materiaalina on likaa ja hajuja hylkivä YES® -kangasverhoilu. Lisävarusteena Touring-malliin on saatavana mm. Boston Accoustic –äänentoistojärjestelmä, MyGig –multimediajärjestelmä sekä sähkötoiminen kattoluukku.

Limited-malleissa Boston Accoustic –äänentoistojärjestelmä on vakiona. Lisäksi Limited-malleissa on kaksisävyinen nahkaverhoilu sekä Tortoise Shell –koristelu sisätiloissa. Ulkopäin Limited-mallit erottaa Touring-malleista kirkkaista ovenkahvoista sekä tuumaa suuremmista kevytmetallivanteista. Lisävarusteena Limited-malliin on saatavana mm. kromatut kevytmetallivanteet sekä MyGig –multimediajärjestelmä.

Uudessa Chrysler Sebringissä kuljettaja istuu 6,4 cm aiempaa korkeammalla ja muunneltavuutta tuovat 60/40 suhteessa taittuvat takaistuimet, sekä litteäksi taittuva etumatkustajan istuin. Autosta löytyy runsaasti säilytystilaa, mm. karttataskut kaikissa ovissa, takakeskikyynärnoja sekä liukuvaan keskikyynärnojaan sijoitetut lokerot. Matkustaminen on entistä mukavampaa kasvaneen pääntilan, olkapääntilan ja lantiontilan ansiosta.

Entistä täydellisempi turvavarustelu

Uusi Chrysler Sebring on turvavarustelultaan kattavampi kuin yksikään aiempiChrysler-ajoneuvo. Vakioturvavarustelu sisältää mm. monivaiheisesti täyttyvät etumatkustajien turvatyynyt, sivuturvatyynyt ja sivuturvaverhot, vetoluistoneston, ABS-jarrut, ESP–ajonhallintajärjestelmän, hätäjarrutehostimen, rengaskohtaisen rengaspainemonitorin, turvavyön muistuttimen, ISOFIX–kiinnikkeet lastenistuimille sekä ovien turvapalkit.

Eurooppaan suunnitellut moottorivaihtoehdot

Chrysler Sebringin moottoreina ovat ns. maailmanmoottorit sekä kaksilitrainen CRD.

Kaksilitraisen bensiinimoottorin parina on viisivalintainen manuaalivaihteisto. Tehoa moottorista irtoaa 156 hevosvoiman verran ja vääntöä enimmillään 190 Nm. 2,4-litraisen bensiinimoottorin parina puolestaan on automaattivaihteisto ja tehoa moottori tuottaa 170 hevosvoiman verran sekä vääntöä enimmillään 220 Nm.

Ensimmäistä kertaa Chryslerin D-segmentin autossa valittavissa on myös tehokas ja taloudellinen dieselmoottori. Kaksilitrainen CRD tuottaa tehoa 140 hevosvoimaa ja sen suurin vääntömomentti on 310 Nm.

Mallisto alkaa kaksilitraisesta Touring-mallista, jonka ovh-hinta on 28 990 euroa.

Kuvia kuvapankissamme

Tekniikkatiedot tästä

Lisätietoja: Chrysler Finland Oy

Simo Rosvall, puh. 020 547 7530 tai simo.rosvall@aro.fi

Timo Kokkonen, puh. 020 547 7508 tai timo.kokkonen@aro.fi

Mia Meinander, puh. 020 547 7534 tai mia.meinander@aro.fi