Dodge Nitro on hauska näyttää ja järkevä käyttää

20.06.2007 (Tulosta)

Dodge Nitro kätkee räyhäkkään ja huomiota herättävän ulkomuotonsa alle järkivalinnan: Tilavan ja muunneltavan perheauton perusmoottorina on täysin uusi 2,8 CRD. Ne, jotka haluavat ärhäkältä menopeliltä myös äijämäistä tehoa, voivat valita moottoriksi neljälitraisen V6 bensiinimoottorin.

Dodge Nitro kerää katseet missä ikinä se liikkuukin. Muhkeaa etusäleikköä koristaa kolmiulotteinen Dodge-logo. Auton etuilmeen viimeistelevät kulmiin sijoitetut suorakulmaiset ajovalot sekä voimakas konepellin muotoilu. Sivuprofiilin modernia olemusta korostavat etummaisiin lokasuojiin sijoitetut kromiset ilmanottoautot, kookkaat taustapeilit ja ronskit ovenkahvat. Suuret, mahdollisimman etäälle sijoitetut renkaat sekä massiiviset pyöräkotelot vahvistavat entisestään Dodge Nitron itsevarmaa ja jämäkkää olemusta.

Hauska näyttää, järkevä käyttää

Dodge Nitroa katsoessa ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen, että se voisi olla myös järkevä ja käytännöllinen vaihtoehto erilaisiin elämäntilanteisiin. Dodge Nitron moderni matkustamo on kuitenkin tarkoituksellisen yksinkertainen ja tarkoituksenmukainen. Muunneltavat istuinjärjestelyt ja runsaat säilytystilat yhdistettynä taloudelliseen dieselmoottoriin tekevätkin Dodge Nitrosta paitsi houkuttelevan, myös järkivalinnan niin menevälle sinkulle kuin perheen äidillekin.

Matkustamo on tilava 2763 mm pitkän akselivälin ja 1549 mm leveän akselivälin ansiosta. 65/35 suhteessa taittuvat takaistuimet kallistuvat myös taaksepäin mukavan matkustusasennon saavuttamiseksi. Tarvittaessa myös etumatkustajan istuimen saa taitettua litteäksi, jolloin autossa pystyy kuljettamaan jopa 2,6 metrin pituista esinettä. Dodge Nitron tavaratilan vetoisuus on 369 litraa istuinten ollessa perusasennossa. Mikäli takapenkit taitetaan alas, kasvaa tavaratila 1994 litraan.

Dodge Nitrossa on runsaasti säilytystilaa. Keskikonsoliin saa kätevästi CD- tai DVD-levyjä, sekä lisäksi pienempiä tavaroita kannelliseen kaukaloon. Keskikonsolin kolmeen erilliseen lokeroon voi sijoittaa vaikkapa matkapuhelimen tai kolikoita. Tavaroita voi säilöä myös sekä kuljettajan että matkustajan puoleiseen etuoveen. Kuljettajan istuimen takana on suuri ja helppokäyttöinen karttakotelo. Sekä etu- että takamatkustajille on lisäksi mukitelineet.

Dodge Nitron erikoisuus on Chrysler Groupin viimeisin innovaatio, LOAD ’N GO™ tavaratilan pohjalevy, joka liukuu 457 mm ulospäin lastauksen ja purkamisen helpottamiseksi. Kovaa kulutusta kestävästä muovista valmistettu lattia pystyy kannattelemaan 181 kg:n kuorman ja se on helppo pitää puhtaana. Dodge Nitro SXT sekä R/T –mallit on varustettu Load ’N Go™ -tavaratilan pohjalevyllä. Dodge Nitro SE-mallissa puolestaan on käännettävä tavaratilan pohjalevy, joka on toiselta puolelta tasainen ja toisella puolella on 63,5 mm:n syvyinen kaukalo.

Moottorit

Dodge Nitron perusmoottorina on tehokkaasti vääntävä ja taloudellinen 2,8 CRD. Tehoa moottori tuottaa 177 hv:n verran ja vääntöä siitä löytyy 460 Nm. Dieselmoottorin kaverina on viisiportainen automaattivaihteisto tai valinnaisena kuusivaihteinen manuaalivaihteisto.

Vaihtoehtoisesti Dodge Nitroon voi valita moottoriksi myös neljälitraisen V6 bensiinimoottorin, joka tuottaa 260 hv:n tehot ja 360 Nm:n väännön. Bensiinimoottorin kaverina on aina viisiportainen automaattivaihteisto.

Dodge Nitrot valmistetaan USA:n Ohiossa Toledon tehtaalla. Myynti Suomessa alkaa heinäkuussa 2007.

Hinnat alkaen 37 990€.

Kuvia kuvapankissamme

Tekniset tiedot tästä

Lisätietoja: Chrysler Finland Oy

Simo Rosvall, puh. 020 547 7530 tai simo.rosvall@aro.fi

Timo Kokkonen, puh. 020 547 7508 tai timo.kokkonen@aro.fi

Mia Meinander, puh. 020 547 7534 tai mia.meinander@aro.fi