Jeep Patriot EV - sähkömoottorinen katumaasturi

16.01.2009 (Tulosta)

Chryslerin ENVI -sähköautoteknologia (Electric Vehicle technology) kuljettaa nyt myös kompaktia Jeep Patriot EV -katumaasturia. Tämä tarkoittaa nollapäästöjä lähentelevää ajamista niin kaupungissa kuin maastossakin.

Detroitin autonäyttelyssä julkistettu Jeep Patriot EV täydentää Chrysler LLC:n yhä kasvavaa sähköautomallistoa.

"Jeep Patriot EV tarjoaa edistynyttä sähköautotekniikkaa yhdessä maailman parhaista katumaastureista”, Lou Rhodes , erikoisautojen kehityksestä vastaava johtaja, kertoo.

Jeep Patriot EV kulkee sähkömoottorilla, joka saa käyttövoimansa edistyksellisestä litiumioni-akkujärjestelmästä. Normaalissa liikenteessä Jeep Patriot EV:llä voi ajaa, jopa 64 kilometriä pelkällä sähköllä, jolloin auton päästöt ovat nollatasolla. Tarvittaessa toimintasädettä voidaan pidentää käyttämällä pientä polttomoottoria, joka lataa generaattorin avulla akkuja.

Etuvetoisen ja viisipaikkaisen Jeep Patriot EV:n suorituskyky huima. Paikaltaan lähdettäessä sadan kilometrin tuntinopeus saavutetaan kahdeksassa sekunnissa ja auton huippunopeus on 160 km/h. Jarrutettaessa syntyvä energia kerätään talteen ja käytetään akkujen lataamiseen.