Vuoden 2011 Jeep Compass - uutta näköä, voimakasta menoa

28.02.2011 (Tulosta)

Jeep Compass tarjoaa pienten kaupunkimaasturien luokassa lyömättömät maasto-ominaisuudet ja vähäisen polttoaineen kulutuksen. Sen uusi muotoilu on hienostunutta, ja siinä on samoja yksityiskohtia kuin uudessa Jeep Grand Cherokeessa.

Yhdessä sisustuksen uudistusten, entisestään parantuneiden ajo- ja ohjausominaisuuksien sekä Eurooppaa varten suunnitellun uuden voimalinjan kanssa uusin Jeep Compass tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän huipputyyliä, ominaisuuksia, tehoa ja vastinetta rahalle.

Uusi konepelti, etupuskuri, ajovalot ja maski tekevät Jeep Compassin keulasta entistäkin jämäkämmän, mutta hienostuneemman näköisen. Kokonaisuutena Compassin ulkonäössä on uutta asennetta, joka kertoo sen ominaisuuksista ja suorituskyvystä kaikissa olosuhteissa.

Voimakas etu- ja neliveto

Jeep Compass tulee Suomeen sekä etu- että nelivetoisena. Moottorina etuvetoisessa on käytössä 2,0-litrainen bensiinimoottori ja nelivetoisessa 2,4-litrainen bensiinimoottori sekä uusi 2,2-litrainen dieselmoottori. Nelivetojärjestelmä on Freedom Drive I -neliveto.

Vuoden 2011 Jeep Compasseissa on uudelleen säädetty jousitus entistäkin paremmilla jousto- ja vaimennusominaisuuksilla sekä vahvemmalla takapään kallistuksenvakaimella.

Laajempi valikoima voimansiirtoja

Jeep Compassin voimansiirto on suunniteltu paremman suorituskyvyn ja vähäisemmän polttoaineen kulutuksen saavuttamiseksi.

Euroopassa Jeep Compassiin on uutuutena tarjolla 156 hv:n 2,0-litrainen muuttuvalla venttiilinajoituksella varustettu bensiinimoottori, jonka vääntömomentti on 190 Nm. Tämä viisivaihteisella manuaalivaihteistolla varustettu moottori on saatavana vain etuvetomalliin, ja sen yhdistetty kulutus on 7,6 l/100 km jaCO2päästöt 175 g/km.

Toinen bensiinimoottorivaihtoehto on 2,4-litrainen muuttuvalla venttiilinajoituksella varustettu, joka tuottaa 170 hv:n maksimitehon ja 220 Nm:n vääntömomentin. Moottori on yhdistetty toisen sukupolven portaattomaan CVT-automaattivaihteistoon.

Jeep Compassiin on tarjolla myös 163 hv:n 2,2-litrainen turbodieselmoottori, joka on aina varustettu kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. Vääntöä siitä irtoaa 320 Nm. Moottorin yhdistetty kulutus nelivetoisena on 6,6 l/100 km jaCO2-päästöt ovat 172g/km.

Lue myös lehdistötiedote Jeep Compass Geneven autonäyttelyssä.