Uutisarkisto

SRT - Katukelpoista kilpa-auton tekniikkaa

22.09.2004 (Tulosta)


ChryslerGroupin Dodge-merkin SRT-autot tunnetaan rajusta suorituskyvystään. Nyt myös Chrysler on saanut ensimmäisen SRT- merkinnällä varustetun auton. SRT viittaa sanoihin Street and Racing Technology, eli katu- ja kilpailutekniikka. Kuten nimi kertoo, näiden autojen tehot ja tekniikka ovat kilpa-autoista.

"Suoraviivainen suorituskyky on oleellista", Street and Racing Tehcnology -organisaation johtaja Dan Knott kertoo. "SRT-autoissa on myös paljon muuta. SRT-autot eivät pärjää pelkästään sadan metrin pikamatkalla. Niissä on valmiudet automaailman kymmenottelun voittoon."

"Kyseessä on niin kutsuttu dynaaminen urheilullisuus", Knott lisää. Hän muistuttaa, että SRT-ajoneuvojen omistajat käyttävät autojaan säännöllisesti jokapäiväisessä ajossa, mutta vauhtiautoilusta kiinnostuneina he haluavat testata autojaan myös maailman hienoimmilla tieosuuksilla ja kilparadoilla.

"SRT-auton suorituskyky on aina kaikin puolin huippuluokkaa", Knott jatkaa. Autojen suunnittelussa keskitytään viiteen SRT-ominaisuuteen: voimansiirtoon, auton kulkuun ja ajo-ominaisuuksiin, jarruihin, ulkonäköön ja sisustukseen. SRT-merkinnän suorituskykytesti on 0-100-0 mph
(0-160-0 km/h), joka vahvistaa tosiasiaa, että suorituskyky ei ole kiinni vain kiihtyvyydestä. Sen vuoksi SRT-autoissa on maailmaan parhaisiin kuuluvat jarrutusominaisuudet.

SRT-suunnitteluryhmä


Vuonna 2002 Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä perustettu SRT- organisaatio kokoaa yhteen ChryslerGroupin moottoriurheiluammattitaidon, legendaarisen Dodge Viper -kehitystiimin sekä Moparin urheiluosien suunnittelijat.

"Kyseessä on ammattilaisorganisaatio, jonka jäsenet ymmärtävät autourheilun syvimmän olemuksen ja ovat vakuuttuneita, että heillä on yrityksen parhaat työpaikat", Dan Knott kertoo. SRT menestyy hyvin Amerikan kilparadoilla ja valmistaa uusia urheiluosia autojen virittelystä innostuneille, joille kelpaa vain paras.

SRT-suunnitteluryhmällä on takanaan Dodgen rajut SRT-mallit, joista ensimmäisenä esiteltiin amerikkalaisten urheiluautojen lippulaiva, 500- hevosvoimainen Dodge Viper SRT-10. Toisena tuli palkittu Dodge SRT-4
– 230-hevosvoimainen alle kuuden sekunnin kiihtyjä (0-100 km/h). Tuorein tulokas on Viperin moottorilla varustettu Dodge Ram SRT-10 – Guinnessin Ennätystenkirjaan maailman nopeimpana sarjavalmisteisena pick-up-mallina kirjattu vauhtihirmu.

"Dodgen SRT-mallit ovat tehossaan ja urheilullisuudessaan äärimmäisiä, kun taas Chryslerin SRT-autot ovat sivistyneempiä ja hienovaraisempia, mutta suorituskyvyltään erittäin vaikuttavia", Dan Knott kuvailee. "Crossfire SRT-6 on urheilullinen, mutta hillityllä tavalla. Kuljettaja on siitä selkeän tietoinen ja voi luottaa autoonsa kaikin tavoin."

Uusi, mallivuoden 2005 Chrysler Crossfire SRT-6 liittyy maineikkaiden SRT-mallien joukkoon: Euroopan markkinoille saapuu loppuvuodesta 500- hevosvoimainen (372 kW) Dodge Viper SRT-10; amerikkalaisten autonvirittäjien keskuudessa suosittu, alle 21 000 dollarin hintaluokassa USA:n markkinoiden tehokkain, 230 hevosvoiman (172 kW) Dodge SRT- 4; sekä maailman nopein sarjavalmisteinen Pick-Up, Viperin moottorilla varustettu Dodge Ram SRT-10.

Lisätietoja
Aro-Yhtymä Oy
viestintäpäällikkö Maikki Kattilakoski, puhelin 020 547 7246 tai 040 576 8940, maikki.kattilakoski@aro.fi
tiedottaja Tarja Heinonen, puhelin 020 547 7247 tai 040 5681 789, tarja.heinonen@aro.fi