Uutisarkisto

Dodge julkistaa kansainvälisen konseptiauton

17.02.2005 (Tulosta)Uudenlaista ajattelua erääseen maailman kilpailluimmista segmenteistä

Dodge Caliber -konseptiauto julkistetaan Geneven 75. vuosittaisessa kansainvälisessä autonäyttelyssä.
Kansainvälisesti kiinnostavaksi suunniteltu konsepti antaa vihjeitä seuraavan sukupolven Dodge-ajoneuvon tulevaisuudesta pikkuautosegmentissä.
Dodgen voimakaslinjainen muotoilu kumoaa kansainvälisille markkinoille tarkoitetun alemman keskiluokan perheauton perinteisen määritelmän.

Dodgen suunnittelijat tekivät auton kansainvälisille markkinoille, ja tuloksena on rohkea ja erottuva Dodge Caliber -konsepti: viisiovinen ajoneuvo, jossa yhdistyvät sporttinen coupén kaltainen profiili ja citymaasturin ryhti ja toiminnallisuus.


Caliberin ulkomuoto kerää katseet ja herättää Dodge-brändille ominaiset mielikuvat: rohkea, voimakas, pystyvä ja katu-uskottava. Tämä räväkän Sunburst-oranssin värinen konseptiauto vetoaa ostajiin, jotka etsivät joukosta erottuvaa mallia. Sen joustavuus antaa mahdollisuuden tarjota istumapaikka useammalle ystävälle tai kuljettaa enemmän tavaroita.


”Caliberin rohkea muotoilu ja näppärä kokonaisuus ovat puhdasta Dodgea,” sanoo Trevor Creed, Chrysler-konsernin suunnittelujohtaja.” Tämä konsepti tarjoaa uudenlaista ajattelua erääseen maailman kilpailluimmista segmenteistä. Dodge Caliber -konsepti tuo tunnetta harmaaseen massaan ja antaa selkeitä viitteitä Dodgen tulevasta suunnasta kansainvälisillä automarkkinoilla.”

Rohkeat ja voimakkaat mittasuhteet veitsenterävin linjoin

Caliberista ei voi erehtyä – Dodgen leima on tämän konseptiauton perintötekijöissä jäähdyttäjän säleiköstä kromattuun pakoputkeen ja jokaiseen koripaneeliin sillä välillä.


Tunnusomainen tähtäimen näköinen jäähdyttäjän ristikko antaa Caliberille Dodgen selkeästi erottuvat kasvot ja määrittelee sen vahvan ja jykevän etuprofiilin. Leveät, veistokselliset vanteet, kunnioitusta herättävät 19- tuumaiset renkaat, leveät linjat ja pyöristetty konepelti tekevät Caliberista ylvään ja voimakkaan. Suuret kirkasumpioiset ajovalot ja sumuvalot korostavat kromattua jäähdyttimen ristikkoa luoden integroidun vaikutelman, joka täydentää Caliberin modulaarisen ulkonäön.


Musta kuva-applikaatio kulkee yli koko katon ja sulautuu integroituun spoileriin tuoden sivuprofiiliin coupémaisen vivahteen. Caliberin viisi ovea, takaluukku mukaan luettuna, ilmentävät Dodgen ”do more”-filosofiaa, sillä niiden kautta auton tilavaan matkustamoon pääsee vaivatta.


Uusi ja ainutlaatuinen ikkunoiden ja korin suhde tekee Caliber-konseptiautosta tiukan ja suojelevan näköisen, kun taas eteenpäin kallistuva takaluukku korostaa Caliberin sporttista profiilia. Kromatut ovenkahvat ja korin kylkimuotoilu lisäävät vivahteen tyyliä ja viimeistelyä, joka täydentää Caliberin koneistettua ulkokuorta.


Dodge Caliberin takaprofiili on yhtä erottuva ja voimakas kuin sen etusäleikkökin. Sen musta kattospoileri korkealle keskelle sijoitettuine jarruvaloineen, kromattu pakoputki ja suuret, modulaariset, kirkasumpioiset perävalot takakulmissa toimivat Caliberin muotoilun selkeinä kiintopisteinä.


”Dodge Caliberin rohkea muotoilu ja matkustamon toimivuus kumoavat pikkuauton perinteisen määritelmän,” Creed lisää. ”Tämä antaa selkeän vihjeen siitä, mihin Dodge pystyy kansainvälisillä markkinoilla.”


Dodge myi vuonna 2004 maailmanlaajuisesti yli 1,4 miljoonaa ajoneuvoa ja oli 6,9 prosentin markkinaosuudellaan Yhdysvaltain viidenneksi suurin automerkki. Euroopan markkinoiden volyymisegmentteihin Dodge saapuu vuonna 2006.

Lisätietoja
Aro-Yhtymä Oy
viestintäpäällikkö Maikki Kattilakoski, puhelin 020 547 7246 tai 040 576 8940, maikki.kattilakoski@aro.fi tai
johtaja Simo Rosvall, puhelin 020 547 7530, simo.rosvall@aro.fi
Liitteet:


2.66MB


2.21MB


2.5MB


3MB


4.46MB