Uutisarkisto

Autokeskus Oy tukee yksilöllisiä uravaihtoehtoja

16.03.2005 (Tulosta)

Autoalalla on harvinaisen hyvät mahdollisuudet kouluttautua ja vaihtaa työtehtäviä läpi työuran. Alan peruskoulutuksessa hankittua osaamista voi syventää ja laajentaa erilaisten koulutusjärjestelmien kautta. Valittua urapolkua voi myös kääntää ja siirtyä huollosta myyntiin tai suorittavasta työstä liikkeenjohtoon. Autokeskus Oy kertoo koulutus- ja uramahdollisuuksista Auto & Korjaamo 05 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa torstaina ja perjantaina.

Autokeskus Oy tukee työntekijöidensä yksilöllisiä uratoiveita ja tarjoaa mahdollisuuden sekä valtakunnalliseen APO-koulutukseen (Autoalan pätevöitymisohjelma) että Autokeskuksen ja maahantuojien omiin kursseihin ja tutkintoihin. Mahdollisuudet ovat avoimet ja reitti on vapaa aina mekaanikosta autotalon johtajaksi.

Peruskoulutusta antavat monet oppilaitokset

Ammattinimikkeestä ja työtehtävistä riippuen autoalan peruskoulutuksen voi hankkia hyvinkin erilaisten oppilaitosten kautta aina ammattioppilaitoksista eri alojen korkeakouluihin.

Korjaamopuolen tehtäviin kouluttavat ammattioppilaitokset ja aikuiskoulutuskeskukset. Niistä valmistuvat ajoneuvoasentajat, autonkorinkorjaajat, automaalarit ja varaosamyyjät. Ammattikorkeakoulujen tarjoama huoltomyyjän tutkinto on suora reitti autokorjaamon työnjohtotehtäviin. Automyyjän peruskoulutuksen voi hankkia kaupallisessa oppilaitoksessa tai aikuiskoulutuskeskuksessa. Näihin koulutuksiin kuuluu työssäoppimisjakso, joka syventää opittua ja tutustuttaa oppilaan työelämän tositilanteiden haasteisiin.

Autoalan keskijohdossa ja liikkeenjohdossa työskentelevillä on useimmiten kaupallinen tai teknillinen peruskoulutus.

Autokeskus kasvattaa ammattilaisia

Ammattioppilaitoksessa suoritetun perustutkinnon antamia ammatin perusteita voi Autokeskuksessa syventää oppisopimuskoulutuksessa, joka tähtää APO-koulutuksen mukaiseen ammattitutkintoon. Halukkaat voivat edelleen syventää osaamistaan erikoisammattitutkintoon tai siirtyä esimiestehtäviin suorittamalla työnjohdon ammattitutkinnon.

Autokeskus tarjoaa sekä työharjoittelu- ja oppisopimuspaikkoja ammattiin tähtääville että vakituisia työsuhteita alan ammattilaisille. Autokeskuksen seitsemässä autotalossa kasvaa mekaanikkoja, jälkimarkkinoinnin tekijöitä ja automyyjiä alan huippuosaajiksi.

Sisäisellä koulutuksella Autokeskus varmistaa henkilökuntansa ammattitaidon kehittymisen ja pysymisen ajan tasalla. Korjaamohenkilökunnan merkkikohtaisessa tuote- ja tekniikkakoulutuksessa osaaminen päivittyy uusimpien mallien ja teknisen kehityksen tahdissa. Merkkikohtainen erikoiskoulutus on myös osa ura- ja palkkakehitystä sekä erikoistumista tiettyihin tehtäväalueisiin. Myyntihenkilökunnan taidot kehittyvät sekä kaupallisen valmennuksen, ATK-koulutuksen että tuotekoulutuksen avulla. Autokeskus myös tukee muualla suoritettavaa yksilöllistä jatkokoulutusta.

Ammattitutkinto syventää ja laajentaa osaamista

Työn ohessa suoritettavat Autoalan pätevöitymisohjelmat ovat jo ammatissa toimivien väylä oman osaamisen kehittämiseen. APO-koulutus on pitkäjänteistä, ammattitutkintoon tähtäävää koulutusta. Koulutuksen päätteeksi ammattitaito osoitetaan näyttötutkinnolla, jonka perusteella tutkintotoimikunta vahvistaa tutkintotodistuksen ja ammattikirjan.

APO-koulutuksen kautta voidaan suorittaa eritasoisia tutkintoja aina liikkeenjohdon koulutukseen asti. Autoalan ammattilainen voi tätä kautta suunnitella itselleen vaihtelevan ja mielenkiintoisen uran, jonka aikana esimerkiksi automekaanikon taidot täydentyvät sähkömekaanikon tai autokorimekaanikon osaamisella. Osaamistaan voi myös syventää haluamallaan alueella aina mestarin ammattitutkintoon tai työkenttää voi vaihtaa korjaamopuolelta myyntitehtäviin.

Autokeskus Auto & Korjaamo 05 -messuilla


Autokeskuksen osastolla kerrotaan ura- ja koulutusmahdollisuuksista Helsingin Messukeskuksen Auto & Korjaamo 05 -messuilla osastolla 6k10 torstaina ja perjantaina 17.-18.3.

klo 10.00 Autokeskus työnantajana
klo 10.40 Body painting
klo 11.00 SMART-pienkorjausesitys
klo 12.00 Autokeskus työnantajana
klo 12.40 Body painting
klo 13.00 SMART-pienkorjausesitys
klo 13.20 Pin Puller -esittely
klo 14.00 Autokeskus työnantajana
klo 14.40 Body painting
klo 15.00 SMART-pienkorjausesitys
klo 16.00 Autokeskus työnantajana
klo 16.40 Body painting
klo 17.00 SMART-pienkorjausesitys



Liite: Taulukko autoalan koulutustasoista ja -väylistä

Lisätietoja Autokeskuksesta työnantajana sekä autoalan koulutuksesta:
www.autokeskus.fi
Jälkimarkkinointijohtaja Ari Koskinen, 040 504 4225, ari.koskinen@autokeskus.fi