Uutisarkisto

Dodge Nitro debytoi Frankfurtissa

08.09.2005 (Tulosta)

Dodgen konsepti viiden hengen katumaasturista on suunnattu asiakkaille, jotka haluavat autoltaan paitsi nuorekasta ja näyttävää ulkomuotoa myös suorituskykyä ja käytännöllisyyttä.

Dodge Nitron vaikuttava asento ja tyyli kulkevat läpi auton ulkomuodosta aina sisätiloihin saakka. Autossa on massiivinen maski sekä huomiota herättävät 20” kevytmetallivanteet. Molempien etulokasuojien kiillotetut ilmanottoaukkojen koristeet ja tyylikkäästi muotoillut ovenkahvat viimeistelevät auton modernin ilmeen.

Katsottaessa ajoneuvoa takaa päin huomio kiinnittyy kromattuun tuplapakoputkistoon, harjattua alumiinia olevaan koristelistaan ja integroituun vetokoukkuun. Ajoneuvo on myös varustettu alumiinikoristelluilla kattokaiteilla. Kokonsa puolesta Dodge Nitro on keskikokoinen katumaasturi, joskin se näyttää luokkaansa suuremmalle.

Tilava sisusta on sulavalinjainen ja käytännöllinen. Sisätilat ovat myös hyvin mukautumiskykyiset ja ajoneuvo soveltuukin erinomaisesti niin ihmisten kuin tavarankin kuljettamiseen. Sekä takaistuimet että etumatkustajan istuin taittuvat alas muodostaen tasaisen tavaratilan pohjan.

Sisätilojen päävärit ovat kromi, hopea ja punainen. Kolmeosaisen elektroluminenssivalaistun mittariston mittaripohjat ovat valkoiset osoittimien ollessa punaiset. Mittaristo on lisäksi koristeltu hopeisilla reunuksilla, mikä korostaa entisestään kojetaulun teknistä olemusta.

Kaikista huomiota herättävintä auton sisätiloissa on kuitenkin alumiinin värinen kojetaulun keskiosa, jossa sijaitsee DVD-pohjainen navigaatiojärjestelmä 7” LED-näytöllä. Hallintalaitteet, vaihdekepin pää, ovenkahvat, mittariston koristeet ja kaiuttimet on koristeltu alumiinisävyisiksi.

Mustia nahkaistuimia piristävät punaiset insertit. Niskatuen verkot ovat hauska yksityiskohta.

Tavaratilan pohja on karkeaa vinyyliä ja se on helppo puhdistaa. Avattaessa takaluukku liukuu tavaratilan pohja ulos, mikä helpottaa tavaratilan lastaamista ja purkamista.

Dodge Nitro ei ole pelkästään kaunis katsella vaan myös nautittava ajaa. Konsepti on varusteltu 3.7 V6-moottorilla, erillisjousitetulla etuakselistolla, 5-linkkitaka-akselistolla ja jatkuvalla nelivedolla.

Dodge –tuotemerkki saatavissa Euroopan markkinoilla 2006 – ks. lisätietoja www.discoverdodge.com

Lisätietoja

Aro-Yhtymä Oy

johtaja Simo Rosvall, puhelin 020 547 7530, tai 0400-411 378 tai simo.rosvall@aro.fi
tuotepäällikkö Timo Kokkonen, puhelin 020 547 7508 tai 040-543 3082 tai timo.kokkonen@aro.fi

Liitteet:


3.35MB


3.53MB


2.43MB