Uutisarkisto

Sähäkkä Dodge Hornet ensiesittelyssä Genevessä

21.02.2006 (Tulosta)

Vauhdikas konseptiauto Dodge Hornet saa maailman ensi-iltansa Geneven autonäyttelyssä. Kompakti ja urheilullinen menopeli on suunniteltu erityisesti Euroopan automarkkinoille unohtamatta kuitenkaan tyypillisiä amerikkalaisia elementtejä: se aggressiivinen, voimakas, hauska ja sisätiloiltaan muunneltava.

Kaikkea muuta kuin söpö

Dodgen vaikuttava kilpa-autoilun historia näkyy myös Dodge Hornetin sporttisessa ulkomuodossa. Vauhdikkaan etusäleikön keskiosaa koristaa tuttu Dodgen oinaslogo. Moottorin paljaana olevaa välijäähdytintä reunustavat jarrujen jäähdytyksen ilmanottoautot. Korkealinjaiseen konepeltiin on upotettu kuljettajan puolelle ilmanottoaukko, jonka kautta ilma voidaan kanavoida moottorin imukoteloon. Konepellin alta löytyy 1.6-litrainen, 16-venttiilinen ja nelisylinterinen, mekaanisesti ahdettu moottori, joka tuottaa 170 hevosvoiman (127 kW) tehot ja 224 Nm:n väännön.

Voimakkaan sivuprofiilin silmiinpistävin yksityiskohta ovat suuret 19-tuumaiset renkaat ja alumiinivanteet. Korin kaartuvat muodot ja linjakas takaspoileri korostavat auton urheilullista ja vauhdikasta olemusta. Auton kaikki lasipinnat kattoluukkua myöten ovat trendikästä sävylasia. Omaleimaisen ilmeen viimeistelevät Viperista tutut vauhtiraidat.

Nuorekas ja käytännöllinen matkustamo

Dodge Hornetin tilava sisusta on suunniteltu yhdenmukaiseksi auton sporttisen ulkonäön ja teknisen olemuksen kanssa. Pelkistetyt kaksisävyiset istuimet luovat lisää tilan tuntua matkustamoon, joka pyrittiin saamaan mahdollisimman suureksi. Linjakkaat istuimet ovat paitsi yksinkertaisen tyylikkäät ja mukavat, myös erittäin muunneltavat. Niin etumatkustajan istuin kuin takaistuimetkin taittuvat litteäksi 60/40 suhteessa. Takaistuimet voi tarvittaessa taittaa litteäksi myös taaksepäin.

Matkustamo on paitsi tyylikäs myös käytännöllinen. Erilaisia kiinteitä, irrotettavia ja muunneltavia säilytystiloja on runsaasti. Esimerkkeinä mainittakoon kuljettajan puoleiseen etuoveen sijoitettu ensiapulaukku sekä kuljettajan puoleiseen takaoveen sijoitettu viileäsäilö juomille – matkustajan puoleisesta takaovesta puolestaan voi tarvittaessa taittaa esille tarjottimen. Jokaiseen oveen on sijoitettu mukiteline.


Erilaiset säiliöt voi irrottaa ja järjestellä uudestaan mielensä mukaan. Tämä ilmentää yhtä Dodge Hornetin perusideoista: Auton ostamisen jälkeen jokainen voi personoida sen mieleisekseen paitsi järjestelemällä irrotettavia osia uudestaan, myös ostamalla haluamiaan lisäosia.

Dodge Hornet on suunniteltu muunneltavaksi vasemman- ja oikeanpuoleisen ohjauksen välillä. Keskellä kojetaulua on hopeanvärinen keskikonsoli, jossa sijaitsee myös navigointilaitteisto. Keskikonsolissa on lisäksi suuret ja helppokäyttöiset säätimet audio- ja ilmastointilaitteistolle. Ajoneuvon ulkoasun teemat toistuvat mm. keskikonsolin pyöreissä säätimissä ja ohjauspyörän puolissa. Manuaalinen vaihteisto on kuusivaihteinen ja äänentoistosta huolehtii kymmenen kaiuttimen äänentoistojärjestelmä.

Dodge Hornet on hauska, ärhäkkä ja aina valmiina lähtöön. Se tuo kilpailtuun B-segmenttiin ihanteellisen sekoituksen amerikkalaista räyhäkkyyttä ja eurooppalaista toimintakykyä.

Teknisiä tietoja tästä

Lisätietoja:
Aro-Yhtymä Oy
Simo Rosvall 020 5477 530 tai simo.rosvall@aro.fi
Timo Kokkonen 020 5477 508 tai timo.kokkonen@aro.fi
Mia Meinander 020 5477 534 tai mia.meinander@aro.fi


Liitteet:


2.6MB


1.68MB


1.63MB


2.05MB


2.65MB