Uutisarkisto

Uusi Jeep Wrangler Unlimited kirjasi itselleen Guinnessin maailmanennätyksen

13.04.2007 (Tulosta)

Kaksi Jeep Wrangler Unlimited –mallia kiipesi maailman korkeimmalle tulivuorelle 6646 metrin korkeuteen Ojos del Saladossa, Chilessä. Yksikään nelipyöräinen ajoneuvo ei ole ennen käynyt näin korkealla. Jeep Wrangler Unlimited kirjasikin nimiinsä Guinnessin maailmanennätyksen.

Seitsemänkymmentä vuotta sitten ihminen valloitti ensimmäistä kertaa Ojos del Saladon Chilessä. Jeep Wrangler Unlimited valloitti maaliskuussa 2007 samaisen huipun ensimmäisenä ajoneuvona. Monet ovat sitä yrittäneet, mutta vain yksi pystyy siihen. Läntisen pallonpuoliskon toiseksi korkein vuori on nyt myös maailman korkeimmalla sijaitseva parkkipaikka – eikä ruuduista varmaankaan ole pulaa, sillä muilla kuin Jeepillä ei ole sinne mitään asiaa.

Seuruetta johti saksalainen Matthias Jeschke, ja matkanteko kesti viisi päivää. Jeep Wrangler todisti ylivertaisuutensa paitsi vaikeassa maastossa myös äärimmäisissä sääolosuhteissa: Seurue kohtasi matkallaan hurrikaaniksi luokiteltavia tuulia, sieti kolmenkymmenen pakkasasteen lämpötilaa sekä korkeille paikoille tyypillistä ohutta ilmaa. Matkan loppupätkällä molempien Jeep Wrangler –ajoneuvojen tuli ylittää niin sileä jäätikkö, että jalan niiden ylityksestä ei olisi tullut mitään ilman piikkareita. Jeep Wrangler Unlimited ja Goodyearin MT/R -renkaat voittivat kuitenkin kaikki esteet, niin halkeilleet kallionseinämät, peilikirkkaan jään kuin vulkaanisen hiekankin.

Alkuperäinen tavoite oli saavutettu heti pahansuovan jäätikön ylittämisen jälkeen 6500 metrin korkeudessa. Sen saavutettuaan ryhmä jatkoi kuitenkin kulkuaan – kunnes ei ollut enää minne mennä. ”Uskomatonta, mahtavaa, ilmiömäistä”, kuvaili ryhmänjohtaja Jeschke tunnelmiaan. ”Wranglerit ovat todellakin lyömättömiä”.

Jeep Wrangler Unlimitedit olivat vakiovarusteisia Rubicon-malleja, joissa oli lisäksi elektroninen korkeudenmittauslaitteisto sekä vinssit. Renkaina molemmissa autoissa oli Goodyearin MT/R –renkaaat.

Kuvia kuvapankissamme

Tarkempia tietoja ja kuvia matkasta löydät tästä