Uutisarkisto

Chrysler Groupilla paras huhtikuu kymmeneen vuoteen

08.05.2007 (Tulosta)

Chrysler Group aloitti toisen vuosineljänneksen vahvasti. Huhtikuun Pohjois-Amerikan ulkopuolinen myynti oli 17 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Kuukausi olikin Chrysler Groupin paras huhtikuu kymmeneen vuoteen ja samalla 23. perättäinen kasvun kuukausi.

Chrysler Groupin vahvat esitykset Euroopan ja Etelä-Amerikan markkinoilla jatkuivat. Myynnin kasvua tuli lisäksi nopeasti kasvavilta Lähi-Idän markkinoilta, joissa myynti kasvoi peräti 97 prosenttia viime vuoden huhtikuuhun verrattuna. Myös Venäjän markkinat ovat vahvassa kasvussa: myynti kasvoi viime vuoden huhtikuuhun verrattuna 95 prosenttia.

Dodge-brandin laajeneminen Pohjois-Amerikan ulkopuolisille markkinoille on ollut merkittävä, mutta ei ainoa tekijä kansainvälisten myyntilukujen kasvussa. Dodge Caliber on edelleen Chrysler Groupin myydyin malli, mutta myös Jeep Grand Cherokee sekä jo klassikoksi noussut Chrysler 300C ovat olleet myyntimenestyksiä.

Chrysler Group Suomessa

Suomessa uusia ajoneuvoja on rekisteröity vuoden alusta lukien 52 497 kappaletta, mikä on 6,4 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna. Chrysler Group on esittänyt vahvoja otteita kokonaismarkkinoiden laskemisesta huolimatta. Huhtikuussa Chrysler Groupin yhteenlaskettu markkinaosuus oli 2,3 prosenttia, kun viime vuonna vastaavana ajanjaksona se oli 1,7 prosenttia. Chrysler Groupin ajoneuvoja ensirekisteröitiin huhtikuussa yhteensä 281 kappaletta.

Lisätietoja: Chrysler Finland Oy

Simo Rosvall, puh. 020 547 7530 tai simo.rosvall@aro.fi

Mia Meinander, puh. 020 547 7534 tai mia.meinander@aro.fi