Uutisarkisto

Dodge Avenger: Asennetta järkevässä paketissa

20.06.2007 (Tulosta)

Dodge Avenger tekee D-segmentille saman mitä Dodge Caliber teki C-segmentille: se tarjoaa ainutlaatuisen, rohkeasti erilaisen mutta kuitenkin järkevän vaihtoehdon. Avengerin rohkea muotoilu ilmentää Dodge–brandille tyypillisiä attribuutteja: se on rohkea, se on voimakas, se on katu-uskottava. Samalla se osoittaa vääräksi uskomuksen, jonka mukaan keskikokoisen sedanin tulisi olla tylsä. Dodge Avenger on varteenotettava perheauto myös rationaalisesti ajatellen: keskikokoinen Avenger on muunneltava ja polttoainetaloudellinen.

Ulkonäöltään Avenger on ilmiselvä Dodge: Jos voimakkaasta etumaskista ei autoa muuten tunnista Dodgeksi, niin viimeistään tunnusomainen etusäleikkö varmistaa asian. Suuret ja kulmikkaat ajovalot on sijoitettu reunustamaan etusäleikköä ajoneuvon kulmiin. Etumaskin alaosaa koristaa vinoneliöverkko ja kaksi ilmavirtasuojusta. SXT-mallissa sumuvalot on sijoitettu etumaskin alakulmiin. Konepellin muotoilu toistaa etusäleikön vertikaalista teemaa.

Avengerin sporttista sivuprofiilia korostavat pitkä konepelti, lyhyt tavaratilan kansi sekä muhkeat lokasuojat. Auton sivuprofiili on suorastaan hyökkäävä: paikallaan ollessaankin auto näyttää siltä kuin se syöksyisi eteenpäin. Urheilullisen ulkomuodon täydentävät 17-tuumaiset vanteet. Suuret ja ilmeikkäät takavalot, jotka on sijoitettu tavaratilan kannen kulmiin, viimeistelevät ulkoilmeen.

Räyhäkäs päältä, järkevä sisältä

Matkustamo on erityisen tilava 2765 mm pitkän akselivälin,1569 mm leveän raideleveyden sekä muunneltavien istuinjärjestelyjen ansiosta. Etumatkustajat nauttivat 1016 mm:n pääntilasta, 1077 mm:n jalkatilasta, 1433 mm:n olkatilasta ja 1352 mm:n lantiontilasta. Takamatkustajilla puolestaan on972 mm pääntilaa,955 mm jalkatilaa,1430 mm olkatilaa ja1351 mm lantiontilaa.

Matkatavaraa Dodge Avengerin takaluukkuun mahtuu 394 l istuinten ollessa perusasennossa. Takaistuimet taittuvat 60/40 suhteessa ja tarvittaessa myös etumatkustajan istuin taittuu täysin litteäksi. Säilytystilaa pikkutavaroille löytyy paitsi keskikonsolista, myös molemmista etuovista. Kuljettajan istuimen selkäpuolella on lisäksi karttatasku.

Dodge Caliberista tuttu Chill Zone™ jäähdyttää juomat sopivan viileiksi myös Dodge Avengerissa.

Kattava turvavarustelu

Uudesta Dodge Avengerista löytyy varsin kattava turvavarustelu. Vakioturvavarustelu sisältää mm. monivaiheisesti täyttyvät etumatkustajien turvatyynyt, sivuturvatyynyt ja sivuturvaverhot, vetoluistoneston, ABS-jarrut, ESP–ajonhallintajärjestelmän, hätäjarrutehostimen, rengaspainevaroittimen, turvavyön muistuttimen, ISOFIX–kiinnikkeet lastenistuimille sekä ovien turvapalkit.

Moottorit

Dodge Avengerin moottorivaihtoehtoina ovat 2,0- ja 2,4-litraiset Dual VVTi ns. maailmanmoottorit sekä taloudellinen 2,0 CRD.

Kaksilitraisen bensiinimoottorin parina on viisivaihteinen manuaalivaihteisto. Tehoa moottorista löytyy 156 hv:n verran ja vääntöä 190 Nm:a. 2,4-litraisen bensiinimoottorin parina puolestaan on Autostick-toiminnolla varustettu automaattivaihteisto. Tehoa tästä moottorista irtoaa 170 hv ja vääntöä 220 Nm.

Valittavissa on myös tehokas ja taloudellinen 2,0 CRD. Dieselmoottorin parina on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Tehoa moottorista irtoaa 140 hv ja vääntöä 310 Nm.

Dodge Avengerit valmistetaan USA:n Michiganissa Sterling Heightsin tehtaalla. Myynti Suomessa alkaa heinäkuussa 2007.

Hinnat alkaen 26 590€.

 

Tekniset tiedot tästä

Lisätietoja: Chrysler Finland Oy

Simo Rosvall, puh. 020 547 7530 tai simo.rosvall@aro.fi

Timo Kokkonen, puh. 020 547 7508 tai timo.kokkonen@aro.fi

Mia Meinander, puh. 020 547 7534 tai mia.meinander@aro.fi