Uutisarkisto

Autokeskus tarjoaa auton ostajalle taloudellisen ajon kurssin

05.02.2009 (Tulosta)

Autokeskus-ketju tarjoaa kaikille uuden tai vaihtoauton ostaneille taloudellisen ajon kurssin yhdessä EcoDriving Finlandin kanssa. Kurssin käymällä autoilija voi laskea polttoaineenkulutustaan keskimäärin yli litralla sataa ajokilometriä kohden. 15 000 vuosittaisella ajokilometrillä se merkitsee yli 150 litran polttoainesäästöä vuodessa.

Järkevä ja taloudellinen toiminta ei ole ristiriidassa ympäristöarvojen kanssa. Päinvastoin. Autoilussa säästöt polttoainekuluissa merkitsevät myös kevennystä hiilijalanjäljessä.

"Emme halunneet rajata taloudellisen ajon koulutusta vain uuden auton ostajiin, sillä suurimmat vaikutukset ympäristölle saamme, kun mahdollisimman moni asiakkaistamme käy kurssin", Pekka Ryynälä , Autokeskus Oy:n toimitusjohtaja kertoo.

"Useinhan ajatellaan, ettei yksittäisen ihmisen teolla ole merkitystä. Kun teko kerrotaan esimerkiksi 15 000:lla, mikä on vuosittain myymiemme autojen määrä, jokainen ymmärtää sillä saavutettavan jo oikeita tuloksia", Ryynälä täsmentää. Siksi myös Autokeskuksen oma henkilöstö suorittaa saman EcoDriving Finlandin kurssin.

Jos 15 000 autoilijaa säästää polttoainetta litran sataa kilometriä kohden ja vuosittainen keskimääräinen ajomäärä on 15 000 km, merkitsee se vuodessa 2,25 miljoonan litran polttoainesäästöä. Hiilidioksidipäästöissä kevennystä tulee jo massiiviset 5,9 miljoonaa kiloa.

Kannustin taloudelliseen ajoon on suorin mahdollinen - oman kukkaron säästyneet eurot. Ennakoiva ajo vähentää myös onnettomuusriskiä, ja vastoin yleisiä uskomuksia ajoajat usein lyhenevät. Taloudellinen ajo myös kuluttaa autoa vähemmän ja säästää huoltokuluja.