Uutisarkisto

Obaman hallinto kannustaa Chrysleriä yhteistyöhön Fiatin kanssa

31.03.2009 (Tulosta)

Chrysler, Fiat ja Cerberus hiovat seuraavien 30 päivän aikana voimassa olevan puitesopimuksen lopulliseen muotoon. Samalla Chrysler täsmentää suunnitelmansa yhtiön tulevaisuudesta ja varmistaa eri osapuolten sitoutumisen Uudistusohjelmaansa.

 Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on julkistanut mielenkiinnolla odotetun Autotyöryhmän raportin. Raportin perusteella GM ja Chrysler saavat lisäaikaa saattaa Uudistusohjelmansa valmiiksi ja varmistaa eri osapuolten sitoutuminen. Chryslerin tilanteesta Obama totesi, että yhtiön ei ole hyvä jatkaa yksin, vaan sen kannattaa liittoutua toisen autonvalmistajan kanssa. Liittoutumista Fiatin kanssa pidetään erinomaisena ratkaisuna, joka vahvistaa Chryslerin kansainvälistä kilpailukykyä ja asemaa etenkin kehittyvillä markkinoilla.

Sopimuksen myötä Chrysler pystyy nopeuttamaan mallistouudistustaan ja nostamaan tuotannon käyttöastetta. Samalla varmistetaan yhdysvaltalaisille tärkeä nykyisten työpaikkojen säilyminen ja luodaan jopa uusia. Chrysler kasvaa liittoutuman myötä suurten joukkoon ja voi hyödyntää yhteistyön myötä Fiatin teknologista osaamista muun muassa pohjalevyjen sekä pienten diesel- ja bensiinimoottorien suhteen. Autotyöryhmä on valmis lainoittamaan yhteistyön käynnistämistä kuudella miljardilla dollarilla.

Lue koko lehdistötiedote täällä.