Uutisarkisto

Alfa Romeo Giuliettan myynti käynnistyy valtakunnallisella viikonloppunäyttelyllä

12.01.2011 (Tulosta)

Vuonna 1954 Alaston satama -elokuva palkittiin kahdeksalla Oscar-palkinnolla, tähtenään nuori ja karismaattinen Marlon Brando. Samana vuonna Italiassa sai ensi-iltansa La Strada, jossa esiintyi Federico Fellinin vaimo Giulietta Masina – nainen, jonka mukaan Alfa Romeo Giulietta on eräiden lähteiden mukaan nimetty.

Vuonna 1954 esiteltiin myös ensimmäinen Alfa Romeo Giulietta, josta oli tuleva legenda.

Yli 50 vuotta myöhemmin Alfa Romeo esittelee uuden Giuliettan, jolla on kaikki eväät vastaavaan menestykseen kuin 1950-luvun kaimallaankin: kaikkien aikojen parhaat Euro NCAP -pisteet, pellin alla maailman parhaaksi moottoriksi valittu MultiAir ja katseet kääntävä muotoilu.

Suomessa Alfa Romeo Giulietta on ollut ennakkomyynnissä lokakuusta lähtien. ”Giulietta on herättänyt runsaasti kiinnostusta, ja ennakkomyynti on täyttänyt odotuksemme”, kertoo maahantuoja AutoFennican autoyksikön johtaja Sami Pöllänen.

Runsaasti kiinnostusta ja huomiota on herättänyt myös Alfa Romeo Giuliettan mainoskampanja, jonka keulakuvana esiintyy Pulp Fiction- ja Kill Bill -elokuvien tähti Uma Thurman. Thurman on oivallinen valinta Giulietta-kampanjan kasvoiksi – niin Thurmanissa kuin Giuliettassakin jäänviileä ulkokuori yhdistyy aggressiiviseen rohkeuteen, kykyyn selvitä kiperistäkin tilanteista ja silmiä hivelevään kauneuteen.

Thurman ja Giulietta nähdään paitsi lehtien sivuilla myös teiden varsilla ja TV nelosella.

Alfa Romeo Giuliettan varsinainen myynti käynnistyy 15. – 16.1.2011 järjestettävällä valtakunnallisella viikonloppunäyttelyllä.

Erehtymättömästi Alfa

Giulietta, jonka mallinimi tekee kunniaa Alfa Romeon satavuotiselle taipaleelle, on ulkoasultaan erehtymätön Alfa Romeo. Kuten jokainen Alfa, sekin on kiehtova sekoitus hallittua urheilullisuutta ja silmää hivelevän kaunista muotoilua.

Giuliettan hienostuneesta etuilmeestä pistävät silmään etenkin LED-huomiovalot, Alfan tavaramerkiksi muodostunut kolmion muotoinen etusäleikkö sekä klassisen kaunis konepellin muotoilu, jonka tunnistaa selvästi Alfaksi, vaikka se onkin moderni tulkinta perinteisestä Alfa-muotoilusta.

Persoonallisen auton linjakasta sivuprofiilia korostavat coupémaiset sivuikkunat ja häivytetyt takaovien kädensijat. Kylkien pitkänomaisen muotoilun vastapainoksi ajoneuvon takaosa on kulmikkaampi muotoilultaan korostaen auton voimakasta ja urheilullistakin luonnetta. Katseet kiinnittyvät ennen muuta näyttäviin takavaloihin, jotka etuvalojen tapaan hyödyntävät LED-teknologiaa.

Uusi Giulietta on kaunis ja kompakti paketti. Se on 4,35 m pitkä, 1,46 m korkea ja 1,8 m leveä. Sen akseliväli on 2,63 m ja tavaratilan vetoisuus 350 l.

Kompaktin muotoilun ansiosta Giulietta on ketterä käsiteltävä. Lisäksi sen ajo- ja turvallisuusominaisuudet ovat samaa huippuluokkaa kuin mitä jokaiselta Alfa Romeolta on totuttu odottamaan. Uudelle C-Evo-pohjalevylle rakentuva Giulietta tarjoaa alfamaista ajamisen nautintoa ja matkustamisen mukavuutta mm. hienostuneen uuden jousitusratkaisun, uuden sukupolven ohjausjärjestelmän, kevyen mutta jämäkän rakenteen ja edistyksellisen valmistustekniikkansa ansiosta.

Paitsi kaunis katsella, on Giulietta myöskokoluokkansa turvallisin auto: Euro NCAP -törmäystestissä se saavutti täyden viiden tähden tuloksen kaikkien aikojen parhaimmalla pistemäärällä.

Lisäksi Giuliettan kuljettaja voi valita sopivan ajotilan erityisestä DNA-kytkimestä – Dynamic sporttisempaan menoon, Normal tavalliseen päivittäisajoon ja All weather liukkaille talvikeleille. DNA-kytkin on vakiona jokaisessa Giulietta-mallissa. Hienostunut järjestelmä on tuttu Alfa Romeo MiTosta ja se toimii vaikuttamalla moottorin, vaihteiston, ohjausjärjestelmän, Q2 elektronisen lukon ja VDC-ajonhallintajärjestelmän toimintaan.

Matkustamisen nautittavuutta

Kaunis italialainen muotoilukieli, laadukkaat materiaalit ja intohimo yksityiskohtiin. Siinä pähkinänkuoressa ne seikat, jotka tekevät Alfa Romeo Giuliettan sisätiloista niin nautinnolliset, ettei niistä tahtoisi poistua lainkaan.

Elegantti matkustamo on valoisa ja selkeälinjainen. Urheilulliset istuimet ovat mukavat pitkilläkin matkoilla ja 8C Competizione -mallin mukaisesti muotoillut hallintalaitteet on sijoiteltu järkevästi ryhmittäin. Matkustamossa on lisäksi runsaasti sekä avoimia että suljettavia säilytystiloja mm. keskikonsolissa ja käsinojissa.

Maailman paras uusi moottori ja neljä muuta moottorivaihtoehtoa

Alfa Romeo Giuliettan moottorivalikoima tarjoaa jokaiselle jotakin.

120 hevosvoimaa tuottava 1.4-litrainen turboahdettu bensiinimoottori on oivallinen ratkaisu niille, jotka luovivat etupäässä kaupungin kaduilla ja haluavat pitää kulut hallinnassa.Turboahdettu moottori vastaa napakasti alhaisillakin kierrosluvuilla kun taas Start&Stop-järjestelmä huolehtii siitä, että niin kukkaro kuin ympäristökin rasittuvat mahdollisimman vähän.

170 hevosvoimaa tuottava 1.4-litrainen MultiAir-moottori puolestaan on loistava yhdistelmä suorituskykyä pienemmillä kulutus- ja päästölukemilla. Moottori tuottaa reilun 250 Nm:n väännön DNA-kytkimen ollessa Dynamic-asennossa. Kulutus ja päästöt jäävät selvästi alhaisemmiksi kuin vastaavat tehot tuottavilla perinteisillä bensiinimoottoreilla – yhdistetty kulutus on vain 5,8 l/100 km ja CO2-päästöt ainoastaan 134 g/km. MultiAir-moottori palkittiin hiljattain vuoden parhaan uuden moottorin palkinnolla.

Giuliettan moottorivalikoimaan kuuluu myös kaksi dieselmoottoria. 140 hevosvoimaa tuottava 2.0-litrainen JTDm-dieselmoottori on taloudellisempi vaihtoehto, joka yllättää napakkuudellaan ja tehokkuudellaan. Dynamic-ajotilassa sen maksimivääntö on 350 Nm @ 1750 rpm. Tehokkaan moottorin kulutus- ja päästölukemat ovat hyvin alhaiset toisen sukupolven MultiJet-teknologian ja Start&Stop-automatiikan ansiosta – tämän moottorivaihtoehdon yhdistetty keskikulutus on ainoastaan 4,5 l/100 km. Giulietta 2.0 140hv JTDm onkin oivallinen vaihtoehto niille, jotka haluavat autoltaan erottuvaa muotoilua, luonnetta, Alfa Romeolle tyypillistä näppäryyttä ja käsiteltävyyttä kuitenkin kulut kurissa pitäen.

Asiakkaille, jotka käyttävät autoaan etupäässä maantiellä tai jotka hakevat maksimaalista suorituskykyä dieselmoottorilta, Alfa Romeo suosittaa 170 hevosvoimaa tuottavaa 2.0-litraista JTDm-dieselmoottoria. Myös tämä moottori yhdistää toisen sukupolven MultiJet-teknologian ja Start&Stop-automatiikan. Tuloksena on luokkansa paras suorituskyky, vaivaton ajonautinto ja miehekkäät tehot: 350 Nm @ 1750 rpm Dynamic-ajotilassa. Lisäksi kulutus ja päästöt ovat tämän teholuokan alhaisimmat: 4,7 l/100 km ja 124 g/km.

Giulietta-malliston täydentää urheilullinen Quadrifoglio Verde -varusteltu 235 hevosvoimaa tuottava 1750 Tbi-bensiinimoottori. Alfan kilpa-autoperinteelle kunniaa tekevä versio tarjoaa runsaan väännön jo matalilla kierroslukemilla, minkä ansiosta auto kiihtyy reippaasti ja ajaminen sillä on helppoa ja vaivatonta. Edistyksellinen moottori tarjoaa myös aidoimmat Alfa Romeo –soundit, jotka hivelevät korvaa juuri sopivasti olematta kuitenkaan häiritsevät. Moottorin tarjoama suorituskyky on verrattavissa, tai jopa parempi, kuin monen kolmelitraisen bensiinimoottorin. Moottorin tuottama 340 Nm:n maksimivääntö 1900 kierroksella ei juurikaan jätä toivomisen varaa.

Kaikkien moottorivaihtoehtojen kaverina on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Myöhemmin MultiAir- ja 2.0 JTDm-moottorien kaveriksi voi valita myös kaksoiskytkin-automaattivaihteiston.

Turismo, Giulietta ja Quadrifoglio verde

Alfa Romeo Giuliettaan on tarjolla kolme varustelutasoa. Jo Turismo-varustelutaso pitää sisällään mm. VDC-ajonhallintajärjstelmän, Alfa DNA -järjestelmän, kuusi turvatyynyä, sumuvalot, lämmitettävät etuistuimet, sähkötoimiset etu- ja takasivuikkunat, ilmastoinnin, nahkaverhoillun ohjauspyörän sekä audion kaukosäädön ohjauspyörässä.

Giulietta-varustelutasoon sisältyy edellä mainittujen lisäksi mm. kaksialueinen automaatti-ilmastointi, Blue&Me™-multimediajärjestelmä, bluetooth-hands-free, vakionopeudensäädin, sadetunnistin ja 16-tuumaiset renkaat kevytmetallivantein.

Quadrifoglio verde -varustelutasoon puolestaan sisältyy edellisten lisäksi mm. 18-tuumaiset renkaat kevytmetallivantein, urheilullinen ja madallettu alusta, sivuhelmasarja, nahka-/kangasverhoillut istuimet punaisin tikkauksin, punaiset jarrusatulat, tumma sisäkattoverhous sekä metallipintaiset polkimet.

Alfa Romeo Giulietta alkaen 24 985,89€.

www.alfaromeo.fi

www.facebook.com/alfaromeofinland