Uutisarkisto

Lancia palaa Suomeen

28.02.2011 (Tulosta)

Chryslerin ja Lancian vuosi sitten alkanut kumppanuus kantaa kaunista hedelmää. Kun isä on parhaan Amerikan autoperinteen ikoni ja äiti puolestaan tyylitietoinen ja menestynyt eurooppalainen kaunotar, jälkeläisiltä voi ja pitää odottaa paljon. Kaksi maailmaa yhdistävä uusi Lancia on lyhyessä ajassa löytänyt ainutlaatuiset vahvuutensa: kansainvälisen, hienostuneen ja ajattoman designin sekä vahvan teknologisen osaamisen tuoman luotettavuuden – erinomaisesta käyttömukavuudesta tinkimättä. Lancia tarjoaa siis parhaat ominaisuudet kummastakin kotimaastaan.

Genevessä esitellään uudestisyntynyt Lancia: sen uudistuneessa mallistossa on tyylipuhdasta kauneutta. Valikoimasta löytyy varteenotettava vastaus kaikkiin kilpailluimpiin autoluokkiin ja kunnianhimoisena tavoitteena on laajentaa mallivalikoimaa edelleen, kuten konseptiauto Flaviasta ilmenee.

Merkki vaihtuu keulassa Chryslerin arvokasta perintöä kunnioittaen. Tärkeää on se, että lähes vuosisadan aikana kehitetty isojen autojen osaaminen jalostuu yhteisvoimin uudelle tasolle ja tarjoaa siten tavoittelemisen arvoisia elämyksiä molemmilla mantereilla.

Hillityn charmanteissa uusissa Lancioissa ei kompromisseja ole tehty. Erinomainen käytettävyys ja hienoista ylellisyyttä henkivät detaljit nostavat Lancian eleganssin kokonaisuudeksi, josta voi nauttia kaikin aistein.

Lancia-mallisto on tehty ihmisille, jotka ovat sopivasti itsevarmoja ja sosiaalisia. Lancia on osa elämää, jossa lämmin huomaavaisuus ja kaikkialla kotonaan oleva kosmopoliittisuus ovat arkipäivää.

Lancia palaa takaisin Suomen markkinoille vuoden 2012 alussa.

Muodikas cityauto Lancia Ypsilon

Lancian pieneksi lippulaivaksi mainittu Ypsilon erottuu massasta yhdistämällä ennakkoluulottomasti traditiot ja tulevaisuuden. Kompakti, vain 3,8-metrinen ”pikkuluksus” on jo 25-vuotias. Mallistoon tulee mukava 5-ovinen malli.

Jo 1,5 miljoonaa tyylistä ja ajokokemuksesta tinkimätöntä eurooppalaista autonomistajaa nauttii italialaisesta autoteknologian osaamisesta. Teknisesti Ypsilon on nykypäivää ja vähän tulevaisuuttakin, ja varustelu on tasolla, jonka löytää yleensä vasta isommista ja kalliimmista autoista.

Lancia Thema on ylellinen ja älykäs

Thema on Lancia-malliston lippulaiva, joka yhdistää Amerikan ja Italian autoteollisuuden parhaat puolet. Chrysler 300 C:n pohjalta jalostettu uusi Thema on mukava, tilava ja ylellisen tyylikäs. Se ottaa luontevasti paikkansa liikenteessä aitoon ison auton tyyliin, ja tarjoaa miellyttävän hiljaiset, nahkaverhoillut ja italialaisella tyylitajulla viimeistellyt sisätilat.

Lancia Voyager on uuden sukupolven tila-auto

Tila-autoluokan ikoni on ollut tien päällä 120 maassa jo 27 vuotta. Uusi Voyager jatkaa matkaa yhdistämällä Chryslerin varman ja tunnetun tila-auto-osaamisen Lancian tyylikkyyteen ja tarjoaa näin mainion perustan nykyajan ensiluokkaiselle tila-autolle. Sisätilojen käytännöllisyys on erinomainen: ainutlaatuinen Stow ’n Go -järjestelmä vapauttaa matkustajille ja matkatavaroille tarvittavan tilan penkkejä irrottamatta, sillä matkustamon penkit taittuvat tarvittaessa helposti lattian alle.

Kompakti uusi Lancia Delta kehittyy omassa luokassaan

Vuonna 2008 esitellyn Deltan keulailmettä on päivitetty lähemmäs muiden Lancia-mallien ilmettä. Kompakti 4,5-metrinen Delta on sisätiloiltaan miellyttävä ja hiljainen. Se edustaa tyylillä modernia downsizing-ajattelua, tarjoten erinomaisen ajomukavuuden ja suorituskyvyn kohtuuhintaan ja alhaisella polttoaineen kulutuksella.

Delta on arkikäyttöön sopiva temperamenttinen luksusauto: mukana on italialaisen muotoilun viimeistelemä tunnelma, ympäristöystävälliset mutta tehokkaat moottorivaihtoehdot ja runsaasti ajamista helpottavia lisävarusteita.

Uudet Lancia Flavia-konseptit kurkottavat tulevaisuuteen

Genevessä esitellään myös Lancian uudet Flavia- ja Flavia Cabrio -konseptit, joiden markkinoille tuloa suunnitellaan Chrysler-Lancia-yhteistyön puitteissa. Perustana on Chrysler 200, jonka eurooppalaistettu versio saatetaan saada markkinoille jopa puolessa vuodessa.

Suomen Lancia-mallisto ja aikataulu

Päätös Suomeen tuotavista malleista tehdään kevään aikana ja uusi mallisto tulee myyntiin ensi vuodenvaihteessa.

Lue lisää lehdistötiedotteesta Lancia Geneven autonäyttelyssä.