Uutisarkisto

Fiat 500:n omistajat ovat Saksan pikkuautoilijoista tyytyväisimpiä

28.06.2011 (Tulosta)

Fiat 500 saavutti parhaat tulokset autonomistajien tyytyväisyystutkimuksessa Saksassa. Arvostetun markkinatutkimusyritys JD Power and Associatesin vuosittain toteuttama tutkimus selvittää, kuinka tyytyväisiä saksalaiset autoilijat ovat autoihinsa ja niiden edustamiin merkkeihin. 

Ykköseksi sijoittunut Fiat 500 sai yhteispisteet 81,8 % pikkuautojen luokassa, jonka voitto on perinteisesti mennyt Saksassa tai Japanissa valmistetuille pikkuautomalleille.

Tyytyväisyyden tasoa mitattiin 67 ominaisuudella, jotka oli jaettu neljään eri painoarvoa edustavaan luokkaan. Kokonaispisteistä houkuttelevuuden (suorituskyky, suunnittelu, mukavuus, toiminnot) painoarvo oli 32%, laadun ja luotettavuuden painoarvo 26%, käyttökustannusten (polttoaine, vakuutukset, huollot ja korjaukset) painoarvo 22% ja tyytyväisyys merkin jälleenmyyntiin 20%.

Saksassa toteutetun verkkotutkimuksen vastaajina oli 17 158 autoilijaa, jotka ovat omistaneet autonsa ainakin kaksi vuotta ja jotka tänä aikana ovat ajaneet keskimäärin 38 700 km. Tutkimus koski yhdeksään luokkaan kuuluvia autoja pikkuautoista maastoautoihin.

Mielenkiintoisin tulos koski asiakkaiden tärkeintä valintakriteeriä eli houkuttelevuutta, jossa Fiat 500 sai korkeimmat pisteet kolmesti: suorituskyvystä, matkustamosta ja korista. Fiat erottui luokassaan myönteisesti myös käyttökustannuksillaan. Tulos vahvistaa jo useita suunnittelu- ja teknologiapalkintoja saaneen Fiat 500:n menestystä ja kertoo Fiat Groupin sitoutumisesta korkeaan laatuun, asiakaspalveluun ja jälleenmyyntiverkostoonsa.