Uutisia

Vanhoista renkaista kengänpohjia

24.01.2024 (Tulosta)

Tiensä päähän tulleet autonrenkaat kulkeutuvat Autokeskuksesta Suomen Rengaskierrätys Oy:n kautta uusiokäyttöön. Suuri osa renkaista päätyy erilaisiin tie- ja maarakennushankkeisiin joustoa vaativien alustojen pintarakenteisiin tai esimerkiksi asfaltin sideaineeksi. Osa renkaista kuitenkin palaa tien päälle joko autonrenkaina uudelleenpinnoituksen jälkeen tai kevyen liikenteen väylille kengänpohjina.


Kengänpohjiin ja -osiin erikoistunut Lenkki Oy on aloittanut kengänpohjien valmistamisen suomalaisella uusioraaka-aineella, joka on valmistettu käytöstä poistuneesta renkaasta. 

”Haluamme kehittää vastuullista tuotantoa. Mitä enemmän käytämme uusioraaka-aineita, sitä vähemmän tarvitaan neitseellisiä raaka-aineita”, Lenkki Oy:n toimitusjohtaja Annamaija Mäkilouko sanoo.

Lenkki Oy:n ruiskuvalussa käytetään seosta, johon on sekoitettu noin kolmannes uusioraaka-ainetta. Se korvaa uusiutumattomista öljypohjaista raaka-aineista valmistettua termoplastista elastomeeriä. Alkuvaiheessa uusioraaka-ainetta käytetään ulkoilu- ja kävelykenkien pohjissa.

”Muu raaka-aine ostetaan Euroopasta. Käyttämällä Suomessa valmistettua uusioraaka-ainetta voimme pienentää sekä raaka-aineen valmistamisesta että kuljettamisesta syntyviä päästöjä”, Mäkilouko sanoo.
Jaa tämä uutinen: Jaa Facebookissa Twiittaa Jaa LinkedInissä