Konseptiauto Chrysler Imperial jatkaa Chryslerin ylellisten loistoautojen sarjaa

23.02.2006 (Tulosta)

Elegantti konseptiauto Chrysler Imperial on ylellinen sedan. Ajatuksia herättävä ja haluttava Imperial ilmentää Chryslerin pitkää loistoautojen historiaa. Ideoita Imperialiin on ammennettu myös Chryslerin aiemmista kekseliäistä konseptiautoista.

Vaikuttava ulkonäkö

3123 mm. pitkälle akselivälille rakennettu konsepti Chrysler Imperial on vaikuttavan näköinen ilmestys. Se on 431,8 mm. pidempi ja 152,4 mm. korkeampi kuin nykyinen Chrysler 300C. Mikä tärkeintä, matkustajat istuvat 177,8 mm. korkeammalla kuin 300C:ssä. Suuri koko yhdistettynä korkeampaan konepeltiin ja tavaratilan kanteen sekä 22-tuumaisiin renkaisiin ja alumiinivanteisiin antavat Imperialille sen ylhäisen ja vaikuttavan ilmeen, mitä suunnittelussa tavoiteltiinkin.

V-linjaista etumaskia dominoi suuri, arvokkuutta huokuva etusäleikkö. Säleikkö koostuu harjattua alumiinia olevista lineaarisista elementeistä ja sen yläosassa loistaa suurikokoinen Chryslerin siipilogo. Konepellin halkaisee säleikön yläosasta tuulilasin juurelle kulkeva kiillotettu koristelista.

Auton pitkässä ja ylellisessä sivuprofiilissa huomio kiinnittyy kylkien muotoiluun. Uurretut kyljet ja muhkeat takalokasuojat korostavat auton voimakkuutta ja takavetoisuutta.

Niin ajo- kuin takavalotkin ovat pyöreät. Vaikka valojen muotoilu onkin saanut vaikutteita niinkin kaukaa kuin 1930-luvun loistoautoista, hyödyntävät ne nykyaikaista teknologiaa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana ovat erilliset, sirot LED-valot, jotka toimivat pysäköinti-, suunta- ja peruutusvaloina.

Etumaskin teemaa toistaen tavaratilan kansi on V-linjainen ja myös sitä koristavat komeat Chryslerin siivet. Yksinkertaisen tyylikään korin koriste-elementit on rajoitettu ylempiin puskureihin, sivupeileihin, ikkunankehyksiin sekä kauniisti muotoiltuihin kädensijoihin.

Ylellinen myös sisältä

A- ja C-pilareihin saranoidut suuret ovet paljastavat avautuessaan viimeisintäkin yksityiskohtaa myöten viimeistellyn matkustamon. Neljän hengen kaksisävyisen matkustamon materiaaleina ovat taipuisa nahka ja pehmeä mokka. Ylellisyyden tunnetta vahvistavat Kalifornian pähkinäpuu- ja metallikoristeet.

Chrysler Imperialista on karsittu pois turhat keskittymistä häiritsevät mittarit ja nappulat. Erillisen keskikyynärnojan läheisyyteen sijoitetusta yksinkertaisen tyylikkäästä kosketusnäytöstä kuljettaja voi ohjailla mm. ilmastointi- ja navigaatiosäätöjä. Audion- ja vakionopeudensäätimet on sijoitettu ohjauspyörän kiinteään keskiosaan, joka ei käänny ohjausliikkeiden mukana. Selkeän kojetaulun materiaaleina ovat lämmin puu ja hehkuva pronssi. Kahta suurta ja helppolukuista, aiemmista loistoautoista muistuttavaa mittaria koristaa alumiinikehys.

Etumatkustajat nauttivat erinomaisista näköaloista pitkälle viedyn tuulilasin ansiosta. Takamatkustajat puolestaan voivat nauttia matkasta elokuvia katsellen. Katselunautinnon maksimoimiseksi äänet tulevat langattomista kuulokkeista ja erillisten istuimien selkänojia voi kallistaa. Kun kuulokkeita ei enää tarvita, vetäytyvät ne takaisin hattuhyllylle yksinkertaisella napin painalluksella.

Ylellisen matkustamon viimeistelee hienostunut LED-valaistus.

Lisätietoja:
Aro-Yhtymä Oy
Simo Rosvall 020 5477 530 tai simo.rosvall@aro.fi
Timo Kokkonen 020 5477 508 tai timo.kokkonen@aro.fi
Mia Meinander 020 5477 534 tai mia.meinander@aro.fi

Liitteet:


1.85MB


2.54MB


3.05MB