Uusi sivusto kertoo Chryslerin sähköautoista

20.10.2008 (Tulosta)

Kun Chrysler LLC viime kuussa julkisti liki tuotantovalmiit sähköautonsa, asia tuli yllätyksenä autoalan sisäpiiriläisillekin. Sekä täysin sähköllä toimivia autoja että polttoainetehokkaita hybrideitä on kehittänyt Chyslerin oma erikoisosasto ENVI kaikessa hiljaisuudessa. Myyntiin autot tulevat Pohjois-Amerikasta alkaen jo 2010. Nyt salaisuuksien verhot on avattu, ja myös suomalaiset voivat ennakkoon tutustua tuleviin malleihin. Chrysler Finland on avannut www.chryslergoeselectric.fi/ -sivuston kertomaan ENVIn kehitystyöstä ja tulevista malleista.

ENVIn ratkaisuja voidaan soveltaa kaikkiin Chrysler-, Jeep- ja Dodge-malleihin, eli sekä etu-, taka- että nelivetoisiin autoihin. Sivustolla esitelläänkin täysiverinen urheiluauto Dodge EV, täysikokoinen tila-auto Chrysler EV ja Wranglerin perimää kantava maastoauto Jeep EV. Näistä Dodge EV kulkee sataprosenttisesti sähköllä, ja Chrysler EV ja Jeep EV ovat hybrideitä.

Sivustolla selviävät sähköauton ja hybridin erot sekä se, miten uudet hybridit eroavat markkinoilla jo olevista. Sähköautohan kulkee pelkällä sähköllä. Hybridi puolestaan kulkee pelkällä sähköllä ensimmäiset 70 kilometriä (riittää meille useimmille tavallisiin työmatka-ajoihin ja ostoksilla käyntiin), jonka jälkeen käynnistyy yksilitrainen bensiinimoottori. Näissä uuden sukupolven hybrideissä bensiinimoottori ei kuljeta autoa, vaan pyörittää generaattoria, joka tuottaa sähkön sähkömoottorille. Tärkeä tieto kuluttajille on myös se, että autot ladataan tavallisella verkkovirralla.