Aro-Yhtymä aloittaa Fiat-, Alfa Romeo- ja Lancia-maahantuonnin

07.10.2009 (Tulosta)

Aro-Yhtymä-konsernin maahantuontiyritys AutoFennica Oy on solminut Fiat-, Alfa Romeo- ja Lancia-autojen maahantuontisopimuksen Fiat Group Automobilesin kanssa. ”Aro-Yhtymä-konsernin valinta yhteistyökumppaniksi osoittaa Fiatin luottavan vuosikymmenien kokemukseemme automaahantuonnissa ja jälleenmyynnissä”, Aro-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Kalevi Aro kertoo. Uusi kumppanuus on käänne kasvuun koko konsernille: ”Etsimme pitkän tähtäimen kannattavuutta ja kasvu-uraa. Uusi yhteistyö merkitsee haasteita ja investointeja, mutta Fiat, Alfa Romeo ja Lancia ovat tuotemerkkejä, joihin kannattaa panostaa.”

Fiat on teknisen osaamisensa ja innovatiivisuutensa ansiosta vahvimpia tekijöitä voimakkaasti muuttuvilla automarkkinoilla. ”He ovat tutkimuksessaan ja tuotekehityksessään oivaltaneet paljon ennen muita valmistajia, millaisiksi kuluttajien toiveet ja myös lainsäädäntö ovat muodostumassa”, AutoFennican toimitusjohtaja Simo Rosvall sanoo. ”Fiat, Alfa Romeo ja Lancia täydentävätkin oivallisesti jo maahantuomiemme Chryslerin, Jeepin ja Dodgen mallistoja. Uusien merkkien myötä saamme lisää tarjottavaa perhe- ja urheiluautojen sekä pienten kaupunkiautojen segmentteihin. Lisäksi Fiat-pakettiautot muodostavat kaupallisesti merkittävän kokonaisuuden, joka tarjoaa runsaasti lisämyyntimahdollisuuksia.” Malliston laajuuden vuoksi AutoFennica keskittyy aluksi Fiat- ja Alfa Romeo -maahantuontipalveluiden rakentamiseen, mutta palvelee myös Lancia-asiakkaita, vaikka varsinainen kaupallinen maahantuonti aloitetaan myöhemmin.

AutoFennica käynnistää maahantuonnin vahvistamalla organisaatiotaan. Yritys palkkaa ainakin kymmenen uutta autoalan osaajaa ja antaa Fiat-tehtäviin nimitettäville merkkikoulutuksen yhdessä päämiehen kanssa sekä Suomessa että Fiatin tuotantolaitoksilla Italiassa. Jo samaan aikaan aloitetaan maanlaajuisen palveluverkoston luominen uusille merkeille. Tavoitteena on, että samat jälleenmyyjät edustavat sekä Fiatin että Chryslerin merkkejä ja tarjoavat molempien myynti- ja huoltopalvelut. Neuvottelut yhteistyöhön haluavien jälleenmyyjien kanssa aloitetaan välittömästi.

Ensimmäisenä jälleenmyyjänä ja valtuutettuna huoltona aloittaa Aro-Yhtymään kuuluva Autokeskus Oy seitsemässä toimipisteessään. Autokeskus pystyy aloittamaan Fiat-, Alfa Romeo- ja Lancia-autojen vauriokorjaukset jo lokakuun lopussa ja autojen muun huollon marraskuun kuluessa.

”Fiat-, Alfa Romeo- ja Lancia-autoilijoita saattaa askarruttaa huoltojen saatavuus verkoston rakennusvaiheessa”, Simo Rosvall arvelee. ”Heille olemme avanneet puhelinpalvelun, Fiat-infon, joka palvelee läpi vuorokauden. Fiat-info vastaa muun muassa takuuhuoltoja koskeviin kysymyksiin.” Fiat-infon numero on 0200 12100, ja soittaminen maksaa normaalin paikallispuhelun verran. Myös Aro-Yhtymän internetsivuilla osoitteessa www.aro.fi voi seurata jälleenmyyjä- ja huoltoverkoston rakentumista.

***

Lisätietoja kuluttajille:

Fiat-info, puh. 0200 12100. Palvelu toimii 24 tuntia vuorokaudessa, ja soittaminen maksaa normaalin paikallispuhelun hinnan.

www.aro.fi

Lisätietoja lehdistölle täältä.

***

Fiat-konserni

Vuonna 1899 perustettu Fiat on yksi maailman merkittävimpiä teollisia yrityksiä. Sillä on toimintaa 190 maassa, ja siihen kuuluu 203 teollisuuslaitosta, 118 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta, 633 yhtiötä ja yli 198 000 työntekijää.

Fiat kuuluu maailman autoteollisuuden perustajiin. Alusta asti sen strategia on painottanut kahta asiaa: yritys on pyrkinyt vahvistumaan vientimarkkinoilla ja keskittänyt voimavaroja innovatiiviseen tuotekehitykseen. Fiatin innovatiivisuudesta todistavat tuotteiden tekninen laatu sekä edistyksellisimmät tuotanto- ja organisaatioprosessit.

Konsernin liiketoiminta jakaantuu yhdeksään sektoriin: Fiat Group Automobiles (autot), Maserati ja Ferrari ( ylelliset urheiluautot), CNH (maanviljelys- ja rmaanrakennuskoneet), Iveco (kuorma-autot), Fiat Powertrain Technologies (moottori- ja vaihteistotekniikka), Magneti Marelli (autoteollisuuden komponentit), Teksid (moottorikomponentteja ja muita osia), Comau (teollisuusautomaatiot) ja Itedi (julkaisutoiminta).

Fiat-konserni päätti tilivuoden 2008 historiansa suurimpaan liikevoittoon huolimatta viimeisellä neljänneksellä heikentyneistä markkinoista. Konsernin liikevaihto oli 59,4 miljardia euroa, jossa oli nousua 1,5 %.

Aro-Yhtymä

Aro-Yhtymä Oy on suomalainen perheyritys ja maamme merkittävimpiä autoalan toimijoita. Konserni toimii autojen ja autotarvikkeiden maahantuonnissa ja vähittäiskaupassa sekä tarjoaa niihin liittyviä logistiikkapalveluita. Konserniin kuuluvat Aro-Yhtymä Oy:n sataprosenttisesti omistamat AutoFennica Oy, Autokeskus Oy, Aro Parts Logistics Oy ja Aro Vehicle Logistics Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2008 oli noin 276 miljoonaa euroa, ja konserni työllistää noin 430 henkilöä.