Vuoden viiLein autouutuus - yllättävän iso Fiat 500L

08.01.2013 (Tulosta)

Uusi Fiat 500L yhdistää onnistuneesti design-ikoni Fiat 500:n ainutlaatuisen muotoilun ja 2000-luvun modernin teknologian. Sen ulkomittojen – pituus 4,15m, leveys 1,78m ja korkeus 1,66m – ansiosta Fiat 500L kätkee tyylikkään kuorensa alle myös tila-auton väljyyden ja matkustusmukavuuden pysäköitävyyden ollessa edelleen yhtä helppoa kuin kompaktilla kaupunkiautolla.

Siinä missä pikkuveli Fiat 500 on täydellinen kaupunkiauto, on 500L ensimmäinen jäsen 500-perheessä, jossa elämän kaikista pienistä iloista voi iloita suuremmalla jouokolla – muunneltavan auton kyytiin mahtuu helposti perhe tai ystäviä ja jopa viisi isoa matkalaukkua. Huippuluokan äänentoisto ja ainutlaatuinen UConnect-järjestelmä pitävät huolen siitä, että yksinkin matkustava on halutessaan aina yhteydessä ystäviinsä ja sosiaalisiin verkostoihin.

Tilava ja muunneltava

4,15 metriä pitkän Fiat 500L:n kyytiin mahtuu helposti viisi aikuista ja viisi matkalaukkua - matkustusmukavuudesta tinkimättä. Fiat 500L tarjoaakin luokkansa suurimman, 3,17 m3:n kokoisen sisustan, mikä tekee matkustamisesta mukavan vapaata. Takaistuimia voi myös siirtää pitkittäissuunnassa 12 sentin verran ja selkänojaa voi kallistaa matkustusmukavuuden maksimoimiseksi.

500L on myös luokkansa edelläkävijä, kun verrataan ulkomittoja ja sisätilojen (matkustamo ja tavaratila) toimivuutta. 400 litraa vetävään tavaratilaan mahtuu helposti kaikki tarvittava matkatavara, ja tarvittaessa tavaratilaa voi helposti laajentaa Fold&Tubmle-toiminnon ansiosta helposti erikseen taittuvien istuinten ansiosta.

Fiat 500L on suuri auto myös ominaisuuksiltaan – sen sisätiloja voi muunnella jopa 1500 eri tavalla! Pitkienkin esineiden kuljettaminen onnistuu helposti taittuvan etuistuimen ja erikseen taittuvien takaistuinten ansiosta.

Suuren tavaratilan käytännöllisyyttä lisää ainutlaatuinen Cargo Magic Space -järjestelmä, jonka ansiosta tavaratilan voi jakaa helposti kolmeen osaan – esim. painavat ja helposti särkyvät esineet, rapaiset urheiluvarusteet, ostokset tmv. on helppo erotella toisistaan.

Taloudellinen

Fiat autonvalmistajana on ollut jo pitkään edelläkävijä ympäristöystävällisten ajoneuvojen kehittämisessä, eikä Fiat 500L tee poikkeusta tässä suhteessa. 500L on kevyt auto – niin käyttäjälleen, kuin etenkin ympäristölle.

Fiat 500L on varustettu ekologisilla ja ekonomisilla moottoreilla, joiden kaverina on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, jotta moottoreista saataisiin kaikki potentiaali irti.

Moottorivalikoimaan kuuluu jo muista Fiat-malleista tuttu 1,4-litrainen bensiinimoottori, joka tuottaa 95 hevosvoimaa 6000 kierroksella minuutissa, jonka huippunopeus on 170 km/h ja joka kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 12,8 sekunnissa. Moottori erottuu edukseen erityisen korkean tilavuushyötysuhteen ansiosta, mikä tekee ajosta tasaista ja miellyttävää pitäen samalla polttoaineen kulutuksen alhaisena.

Myöhemmin vuonna 2013 saataville tulee myös loistava, 105 hevosvoimaa tuottava 0,9-litrainen Start&Stop-toiminnolla varustettu turbomoottori, joka edustaa TwinAir-moottoriperheen kehityshuippua. Pieni kaksisylinterinen moottori tuottaa 105 hevosvoimaa 5500 kierroksella minuutissa ja tarjoaa 145 Nm:n huippuväännön vain 2000 kierroksella minuutissa. Tämän ansiosta 500L on loistava ajettava sen saavuttaessa huippusuoritustason samalla kun polttoaineen kulutus ja haitalliset päästöt pienenevät.

Vuoden 2013 aikana moottorivalikoima täydentyy myös dieselmoottorilla.

Linjoilla

Fiat 500L tarjoaa myös ainutlaatuista teknologiaa – edistyksellisen UConnect-järjestelmän kautta kuljettaja hallinnoi helposti radiota ja multimedialaitteita, jotka voidaan liittää USB- tai AUX-liitännän kautta. Bluetooth-toiminnon ansiosta matkapuhelimen käyttö onnistuu käsiä ohjauspyörästä irrottamatta, ja lisäksi älypuhelimen musiikkitiedostoja voi kuunnella langattomasti, mikäli puhelin tukee tätä toimintoa.

500L:ään on saatavilla myös TomTom Go Live -navigaattori, jonka avulla kaupunkiliikenteessä luoviminen onnistuu helposti ja mukavasti HD-liikennetiedotteiden ansiosta. Lisäksi sen kautta voi olla yhteydessä erilaisiin sosiaalisiin verkostoihin (mm. Twitter ja TripAdvisor, palveluissa maakohtaisia eroja).

eco:Drive Live -sovellus ohjaa kuljettajaa kohti taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää ajotapaa – se kerää tietoa kuljettajan ajotavoista ja antaa niiden pohjalta suosituksia, joiden avulla polttoaineen kulutusta ja haitallisia päästöjä on mahdollista pienentää merkittävästi. eco:Drive Live näyttää reaaliaikaista tietoa matkasta, joten kuljettaja näkee heti ajotapansa vaikutuksen kulutukseen ja päästöihin.

Valoisa

Fiat 500L:n suuret ikkunat ja luokkansa suurin lasikatto tekevät siitä erityisen valoisan auton. Suuret, autoa kiertävät ikkunat myös tekevät ajamisesta erityisen nautittavaa ja pysäköimisestä helppoa.

1,5 m2 suuri lasikatto on saatava joko kiinteänä, tai avattavana kattoikkunaversiona.

Ja tietenkin turvallinen

500L:n kyydissä turvallisuus – niin aktiivinen kuin passiivinenkin – on taatusti huippuluokkaa.

Huippumodernien parametrien mukaisesti rakennetun korin lisäksi 500L:stä löytyy 6 turvatyynyä, ajovaloautomatiikka ja sumuvalot kääntymistoiminnolla.

500L:n vakioturvavarusteisiin kuuluvat lisäksi lukkiutumattomat ABS-jarrut, BAS-hätäjarrutehostus ja hienostunut ESP-ajonvakautusjärjestelmä, joka sisältää ASR/MSR-luistoneston, mäkilähtöavustimen helpottamaan mäkilähtöjä ja  DST-ohjausavustimen ajonvakautta edistämään ja lisäksi elektronisen ERM-kaatumisenestojärjestelmän.

Euro NCAP -törmäystestissä Fiat 500L saavutti täyden viiden tähden tuloksen.

Tuotanto

Fiat 500L -autot valmistetaan Fiatin uudessa Kragujevacin tehtaassa Serbiassa. Huippumodernin tuotantolaitoksen kapasiteetti on jopa yli 700 autoa päivässä.

Fiat 500L alkaen 19 992,26€.

www.fiat.fi/mallisto/500l

https://www.facebook.com/fiatfinland