Autokeskus Airport toimii aurinkosähköllä

20.06.2019 (Tulosta)

Autokeskus Airportissa toivotaan aurinkoisia kelejä. Autotalon katolle on toukokuussa asennettu 904 aurinkopaneelin sähkövoimala, ja jatkossa suuri osa autotalon sähköstä saadaan omalta katolta.”Oma henkilöstömme on seurannut mielenkiinnolla aurinkopaneelien nostamista ja asentamista. Fiilis tuntuu olevan, että nyt on työnantajakin entistä paremmin ajan hermolla”, autotalonjohtaja Tero Pulkkinen kuvailee tunnelmia. ”Tähän asti toimipaikan katto on ollut tavallaan hukkatilaa. Nyt siellä on melkein 15 aarin laajuudelta aurinkopaneeleita tuottamassa energiaa”, Pulkkinen jatkaa.

”Aloite aurinkopaneelien asentamiseen tuli Vantaan Energialta. Meillä ei ollut mitään sitä vastaan, että saamme oman aurinkovoimalan”, kiinteistöpäällikkö Pasi Kekkonen kertoo. Kekkonen vastaa toimitilan omistavan Aro-Yhtymän kiinteistöistä ja tietää, miten paljon sähköä ison autotalon toiminta vaatii. Autotalossa riittää valaistavia neliöitä, ja autojen huolto ja maalaus vaativat nekin oman osuutensa.

Pulkkinen muistuttaa Autokeskuksen sitoutuneen autoalan Green deal -sopimukseen. ”Autokeskus on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjä Green deal -sopimuksen mukaisesti. Aurinkosähkön ohella konkreettisia tekoja ovat muun muassa kaasu-, hybridi- ja sähköautojen määrän lisääminen työsuhde- ja esittelyautoina sekä sähköautojen latauspisteiden lisärakentaminen.”

”Aurinkopaneelit tuottavat aurinkoisena kesäpäivänä merkittävän osan autotalon sähkönkulutuksesta mukaan  lukien tilojen valaistuksen sekä autohuollon laitteistot ja nosturit – ja myös sähköautojen lataamiset”, tuotepäällikkö Eero Pyhäranta Vantaan Energialta kertoo. Aurinkosähköteho Autokeskus Airportin sähköpaneeleissa on 280kWp. Pyhäranta arvoi, että aurinkosähköjärjestelmällä kesäpäivänä tuotettavalla energialla sähköautolla ajaa noin 9 000 kilometriä. Vuosituotannolla päästäänkin sähköautolla jo useamman kymmentä kertaa maapallon ympäri.

 

Lisätietoja antavat

Tero Pulkkinen, Autokeskus Oy autotalonjohtaja, p. 050407 8339, tero.pulkkinen@autokeskus.fi

Eero Pyhäranta, Vantaan Energia Oy, 050350 7361, eero.pyharanta@vantaanenergia.fi

 

Autokeskus Oy, www.autokeskus.fi

Autokeskus Oy on suomalaisen, maamme merkittävimpiin autoalan toimijoihin kuuluvan Aro-Yhtymän, omistama täyden palvelun autokauppaketju. Toimipaikkamme sijaitsevat Helsingissä (Konala), Vantaalla (Airport), Hämeenlinnassa, Tampereella, Raisiossa ja Turussa. Uusien henkilö- ja tavara-autojen valikoimiimme kuuluvat BMW,Citroën, Ford, Nissan, Peugeot ja ŠKODA. Näiden lisäksi Autokeskus on Fiatin, Alfa Romeon, Jeepin, Chryslerin, Dodgen ja MINIn valtuutettu huolto.

Uudet tuotteet, parhaat kauppapaikat ja uusimmat järjestelmät ovat vahvuuksiamme. Tärkein voimavaramme on osaava ja motivoitunut henkilöstömme. Toimipisteiden palveluita ovat mm. uusien ja käytettyjen autojen myynti, merkkihuollot omiin merkkeihin sekä perushuollot kaikkiin merkkeihin, vauriokorjaus kaikkiin automerkkeihin, kattava rengaspalvelu, varaosamyynti ja tarvikemyynti.

Vantaan Energia Oy, www.vantaanenergia.fi

Vantaan Energia on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä. Me tuotamme ja myymme sähköä sekä kaukolämpöä.

Vantaan Energian Aurinkosähkö on avaimet käteen paneelit ja asennus -paketti, jolla tuotat osan käyttämästäsi sähköstä itse, säästät sähkölaskussa ja teet ekoteon. Aurinkosähkö on täysin uusiutuvaa energiaa, joten se on ympäristöystävällinen vaihtoehto sähköntuotantoon

Energia-alalla on merkityksellinen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Haluamme olla osa ratkaisua. Olemme kasvava kiertotalousenergiayhtiö, joka panostaa hiilineutraalien energiaratkaisujen löytämiseen.


Liitteet:


3.33MB