Uutisarkisto

PT Cruiser 2006 - Uudistunut viettelysten vaunu

24.01.2006 (Tulosta)

Mallivuoden 2006 PT Cruiser on uudistunut monipuolisesti astetta hienostuneempaan suuntaan. Entistä tehokkaamman auton ulkonäköä on hiottu houkuttelevammaksi ja samalla sisätilat on viimeistelty pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Uudistunut PT Cruiser onkin paitsi luokkansa tyylikkäin auto, myös erittäin muunneltava, laadukas ja tehokas menopeli.
 
Tyylikäs ulkoa ja sisältä
 
Mallivuoden 2006 PT Cruiserissa on uudet puskurit sekä edessä että takana. Vaikuttavan näköistä kromimaskia koristaa tuttu Chryslerin siipilogo. Uudelleen muotoillut ajovalot sekä pyöreät etusumuvalot viimeistelevät uudistuneen etumaskin.
 
Auto on saanut uutta ilmettä myös uudenmallisten takasumuvalojen sekä takavalojen uuden värityksen ansiosta. Käytännöllinen uusi yksityiskohta on takapuskurin suoja. Kattoa koristaa auton värinen integroitu kattospoileri ja alleen PT Cruiser on saanut uudet kevytmetallivanteet.
 
PT Cruiserin sisätiloihin on kiinnitetty erityistä huomiota. Uudessa tyylikkäässä kojetaulussa koreilevat entistä suuremmat mittarit, uudistetut katkaisimet sekä pyörivät ilmastoinnin suuttimet. Kojetaulun keskelle sijoitettu kello on analoginen kuten muissakin Chryslereissa. Jotta etumatkustajan olisi helpompi siirtyä autoon sisälle tai siitä ulos, on kojetaulun oikeaan reunaan sijoitettu kädensija, josta voi ottaa tukea. Radio on sijoitettu entistä korkeammalle ja kuuluvuuden takaa uusi äänentoistojärjestelmä. Pienistä mukavuutta lisäävistä yksityiskohdista mainittakoon aiempaa suurempi hansikaslokero, uusi nahkainen ohjauspyörä sekä ovien vaimennettu liike. Uudet verhoiluvaihtoehdot viimeistelevät sisätilojen uuden ilmeen.
 
Uuden keskikonsolin liukuva käsinoja korvaa entiset kiinteät, penkkeihin sijoitetut käsinojat. Pienet tavarat saa kätevästi piiloon keskikonsolin kannelliseen kaukaloon. Sen alla olevaan suurempaan säilytystilaan mahtuu kuusi CD-levyä. Keskikonsolista löytyy muitakin näppäriä ominaisuuksia: kolikot pysyvät järjestyksessä erityisessä kolikonpidikkeessä ja takamatkustajat voivat pitää juomamukejaan esiin taittuvissa mukinpidikkeissä. Takaikkunoiden kytkimet on sijoitettu aiempaa korkeammalle keskikonsolin takaosaan, jotta takamatkustajien olisi helpompi ylettyä niihin.
 
Mallivuoden 2006 PT Cruiserissa on kokonaan uudet etuistuimet. Autoa on erittäin mukava kuljettaa kuuteen suuntaan sähköisesti säätyvän kuljettajan istuimen ansiosta. Istuimeen kuuluu lisäksi manuaalinen selkänojansäätö. Myös ajotietokone on uudistunut. Ajotietokoneen asetuksista löytyy kompassi, lämpötilan näyttö, audiotiedot, polttoaineen kulutus, tankissa olevalla polttoaineella ajettava matka sekä käytetty aika. Ajotietokoneen näyttö on sijoitettu mittaristoon, joten lukemia on helppo seurata ajon aikana.
 
Näkyvien muutoksien lisäksi PT Cruiser on myös entistä hiljaisempi – niin moottori- kuin maantieäänetkin ovat vaimeammat parannettujen tiivisteiden ansiosta mm. ovissa ja ikkunoissa. Ajo-olosuhteista riippuen äänet ovat jopa viisi desibeliä hiljaisemmat kuin aiemmin.
 
Suomeen tuotava malli on varustettu 2,4 litran bensiinimoottorilla ja A4 autostick-vaihteistolla, jota voi halutessaan käyttää manuaalivaihteiston tapaan. Tehoja PT Cruiser 2.4:stä löytyy 143 hevosvoiman (105 kW) verran maksimiväännön ollessa 214 Nm. Auton huippunopeus on 171 km/h ja se kiihtyy nollasta sataan 11,5 sekunnissa. Yhdistetty keskikulutus on 10,5l / 100km.
 
PT Cruiser 2.4 Touring Autostick ovh alkaen 26 990€.
 
Lisätietoja ks. www.chrysler.fi
 
Aro-Yhtymä Oy
 
Johtaja Simo Rosvall 020 547 7530 tai 0400 411 378, simo.rosvall@aro.fi
Tuotepäällikkö Timo Kokkonen 020 547 7508 tai 040 543 082, timo.kokkonen@aro.fi
 

Liitteet:


4.54MB


2.49MB