Uutisarkisto

Kompakti Jeep Compass Euroopan ensiesittelyssä Genevessä

23.02.2006 (Tulosta)

Frankfurtin autonäyttelyssä 2005 esitellyn konseptiauton tuotantoversio on nyt nähtävänä ensimmäistä kertaa Euroopassa Geneven autonäyttelyssä. 4405 mm. pitkä Jeep Compass on uudenlainen Jeep-ajoneuvo – siinä katumaasturin käytännöllisyys yhdistyy kompaktin auton suorituskykyyn, käsiteltävyyteen ja polttoainekulutuksen taloudellisuuteen. Jeep Compass on hauska, muunneltava ja käytännöllinen. Erillisjousituksen ansiosta maantieajo on helppoa ja vaivatonta. Erinomaisena vakiovarusteena Jeep Compassissa on Jeepin laatumerkki ja sen nelivedon varmuus.

Moderni Jeep

Vaikka Jeep Compass on muita Jeeppejä sulavalinjaisemman ja hienostuneemman oloinen, on se kuitenkin uskottava. Tuttuja Jeep-elementtejä muotoilussa edustavat mm. tunnusomainen etusäleikkö, pyöreät ajovalot sekä kulmikkaat pyörän aukot. Jeep Compassissa on lukuisia pieniä yksityiskohtia, jotka erottavat sen perinteisemmin muotoilluista Jeepeistä. Jyrkästi viettävä tuulilasi ja ilmeikäs konepelti antavat sille modernin ilmeen korostaen kuitenkin samalla auton suorituskykyä. Vakiona olevat 17-tuumaiset alumiinivanteet tai saatavilla olevat 18-tuumaiset alumiini - tai kromivanteet ilmentävät Compassin kaksijakoista luonnetta: maastoajokelpoisuutta ja maantieajon hienostuneisuutta.

Käytännölliset sisätilat

Jeep Compassin 2635 mm. pitkä akseliväli ja muunneltavat sisätilat mahdollistavat ajoneuvon käyttämisen moniin eri tarkoituksiin – olipa auto lastattu ystävillä tai matkatavaroilla. Jeep Compassissa on 998 mm. jalkatilaa takamatkustajille. Takaistuimien taakse mahtuu matkatavaraa 621 litran litran edestä. Jos takaistuimet taitetaan alas, kohoaa matkatavaravetoisuus 1487 litraan ja enimmillään Jeep Compass pystyy kuljettamaan jopa 1719 l matkatavaroita, jos myös etumatkustajan istuin taitetaan alas.

Paitsi että matkustamo on tilava ja muunneltava, löytyy siitä myös runsaasti ominaisuuksia:

• Sivuturvatyynyt ja sivuturvaverhot
• Boston Acoustics -äänentoistojärjestelmä
• Irrotettava sisävalo
• Liukuva keskikyynärnoja eripituisten kuljettajien tarpeisiin. Kyynärnojan kannelliseen taskuun mahtuu esim. matkapuhelin tai MP3-soitin
• Fold-flat etumatkustajan istuin
• 60/40 suhteessa taittuvat takaistuimet kallistuvat myös 12 astetta taaksepäin
• Tavaratilan irrotettava ja pestävä vinyylilattia
• Helppohoitoiset YES® -kankaat

Tekniikkaa

Pohjois-Amerikan ulkopuolisilla markkinoilla Jeep Compassin perusmoottorina on 2.4-litrainen ns. maailmanmoottori, joka tuottaa 173 hevosvoiman (120 kW) tehot ja 224 Nm:n väännön. Imu- ja pakoventtiilien ajoitusta säätävän Dual-VVT-järjestelmän ansiosta saavutetaan tasainen vääntömomentti koko kierrosalueella. Tämä Euro4 –päästöstandardin täyttävä moottori tarjoaa suuremman tehon, väännön ja paremman polttoainetalouden kuin perinteisellä teknologialla toteutettu moottori.

Moottorivalikoimaan kuuluu myös Volkswagenin valmistama kaksilitrainen dieselmoottori. 16-venttiilinen moottori tuottaa 140 hevosvoiman (103 kW) tehot ja miehekkään 320 Nm:n väännön jo 1750 kierroksella minuutissa. Se myös täyttää Euro4 –päästöstandardin. Dieselmoottorin kaverina on aina kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Bensiinikäyttöisissä versioissa perusvaihteistona puolestaan käytetään viisivaihteista käsivalintaista vaihteistoa.

Vaihteistoksi voi valita myös portaattoman automaattivaihteisto CVT:n, jota voi kuuden esivalitun vaihteen ansiosta halutessaan käyttää myös manuaalivaihteiston tapaan. Vaihteiston suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota sen tarkkaan välitysten hallintaan sekä AutoStick-toimintoon, jolla simuloidaan kuutta kiinteää välitystä. CVT parantaa polttoainetaloutta perinteiseen automaattivaihteistoon verrattuna 6-8 prosentilla.

Turvallisuutta unohtamatta

Jeep Compass on oiva osoitus siitä, että suorituskyky ja turvallisuus kulkevat käsi kädessä. Jeepin nelivetojärjestelmästä löytyy lukuisia turvallisuusominaisuuksia, mm. vetoluistonesto, ESP -ajonhallintajärjestelmä, hätäjarrutehostin ja lukkiutumattomat jarrut. Jeep Compassin jarrut tarjoavat erinomaista pysäytysvoimaa: Satasen tuntivauhdista jarrutusmatka kuivalla asfaltilla on noin 38m.

Jeep Compass –mallisto

Mallisto koostuu Jeep Compassista ja Jeep Compass Limitedista.

Jeep Compassin perusmoottorina on 2.4-litrainen ns. maailmanmoottori. Vaihteistoksi voi valita joko viisivaihteisen manuaalivaihteiston tai portaattoman automaattivaiheisto CVT:n. Vakiovarusteita ovat mm. sivuturvaverhot, ESP -ajonhallintajärjestelmä, luistonesto, ABS-jarrut, vinyylinen lastauslattia, AM/FM CD-radiosoitin, kangasverhoilu, 12V virranlähde, sähkösäätöiset ikkunannostimet ja peilit, keskuslukitus, säädettävä ohjauspyörä, katto- ja tavaratilan valot sekä keskikonsolin liukuva kyynärnoja. Kyynärnojan kannelliseen lokeroon mahtuu esim. matkapuhelin tai MP3-soitin.

Lisäksi Compassissa on vakiona sumuvalot, korinvärinen etumaski, korinväriset kylkilistat, mustat ovenkahvat ja 17-tuumaiset alumiinivanteet.

Myös Jeep Compass Limitedin perusmoottorina on 2.4-litrainen maailmanmoottori ja vaihteistona joko viisivaihteisen manuaalivaihteisto tai portaaton automaattivaihteisto CVT. Jeep Compassin vakiovarusteiden lisäksi Jeep Compass Limitedissa on 18-tuumaiset alumiinivanteet, nahkaverhoilu ja kattoluukku.

Jeep Compassin tuotanto aloitetaan vuoden 2006 toisella puoliskolla USA:n Illinoisissa Belvideren tehtaalla. Suomeen ensimmäisiä Jeep Compasseja voidaan odottaa vuoden 2006 lopulla.

Painot ja mitat tästä

Lisätietoja:
Aro-Yhtymä Oy
Simo Rosvall 020 5477 530 tai simo.rosvall@aro.fi
Timo Kokkonen 020 5477 508 tai timo.kokkonen@aro.fi
Mia Meinander 020 5477 534 tai mia.meinander@aro.fi


Liitteet:


3.04MB


2.43MB


2.64MB


2.94MB