Uutisarkisto

Jeep Commander on täällä!

06.04.2006 (Tulosta)

• Jeep menee minne haluaa ja tekee mitä tahtoo – nyt seitsemän matkustajaa kyydissä
• Teatterimaisesti asetellut istuimet sekä Command-View™ -kattoikkunat takaavat esteettömät näköalat jokaiselle matkustajalle
• Mahtavat 1951 litraa matkatavaratilaa
• Moottorivaihtoehtoina 3.0 CRD sekä 5.7 HEMI®

Juuri Suomeen rantautunut Jeep Commander on ilmiselvä Jeep®. Voimakkaan näköisessä autossa ei ole turhaan kikkailtu ohimenevillä muotoilutrendeillä, vaan autosta löytyvät kaikki tutut Jeep® -elementit - mm. tunnusomainen etusäleikkö sekä Jeep® -ajoneuvoille tyypilliset kulmikkaat pyöränaukot. Jeep® Commanderissa klassinen Jeep® -muotoilu on yhdistetty nykyaikaiseen teknologiaan ja yksityiskohtiin. Se onkin samaan aikaan täysin uusi, mutta silti ajaton. Se on karusta ulkonäöstään huolimatta ylellinen auto, joka tarjoaa paitsi johtavaa maastokelpoisuutta myös maantieajon hienostuneisuutta.

Jeep® Commander on myös sisältä selkeästi Jeep®. Esimerkiksi kojelaudan alempi osa on tuttu Jeep® Grand Cherokeesta. Auton sisältä löytyy myös uudistuksia, mm. uudet pyöreät ja säädettävät ilmastoinnin suulakkeet, sekä tyylikkäitä yksityiskohtia, kuten ohjauspyörän keskelle kirkkaaseen kehykseen sijoitettu Jeep® -logo.

Selkeän LED-valaistun mittariston mittaripohjat ovat mustat, grafiikka valkoista ja osoittimet punaiset.

Muunneltava ja käytännöllinen matkustamo

Jeep® Commanderin sisätilat ovat paitsi suuret ja mukavat myös tyylikkäästi viimeistellyt. Istuimet ovat uusitut ja ne antavat hyvin tukea. Ensimmäistä kertaa Jeep® -ajoneuvojen historiassa istuimia on sijoitettu kolmeen penkkiriviin. Jokainen penkkirivi sijaitsee hivenen korkeammalla kuin edessään oleva – toinen penkkirivi on asennettu 117.3 mm korkeammalle kuin ensimmäinen ja kolmas penkkirivi puolestaan 120.45 mm korkeammalle kuin toinen penkkirivi. Vaikka istuimia onkin aiempaa enemmän, on Jeep® Commander ainoastaan 37 mm pidempi kuin Jeep® Grand Cherokee. Akseliväli molemmissa autoissa on sama 2780 mm, joten Jeep® Commander on lähes yhtä näppärä ja maastokelpoinen kuin Jeep® Grand Cherokee.

Toisen penkkirivin 40/20/40 –suhteessa taittuvat istuimet on rakennettu niin, että reunimmaiset paikat taittuvat alas ja kääntyvät eteenpäin – näin kolmannen penkkirivin matkustajat pääsevät sisälle autoon tai siitä ulos kummalta puolen ajoneuvoa tahansa. Muutenkin matkustaminen on mukavaa ja helppoa – porrastetun katon ansiosta pääntilaa on riittävästi ja kaikki matkustajat nauttivat esteettömistä näköaloista. Saatavana olevat Command-View™ -kattoikkunat tuovat matkustamoon valoisuutta. Mallista riippuen matkustamisen mukavuutta lisäävä erillinen takailmastointi on joko vakiovarusteena tai saatavilla.

Kaikkien toisen ja kolmannen penkkirivin istuimien selkänojat voidaan taittaa alas niin että muodostuu tasainen tavaratilan lattia. Jeep® Commander pystyykin kuljettamaan myös varsin mittavan määrän matkatavaroita: Istuimien ollessa perusasennossa matkatavaratilaa on 170 litraa. Takimmaisten istuimien alastaittaminen korottaa luvun 1028 litraan. Jos takimmaisten istuimien lisäksi myös toisen penkkirivin istuimet taitetaan alas, vetää Jeep® Commander 1951 litraa matkatavaraa.

Tyyliä tekniikasta tinkimättä

Jeep® Commander on taattua Jeep® -laatua. Sekä jousitus- että nelivetojärjestelmä ovat samat kuin Jeep® Grand Cherokeessa. Moottorivaihtoehtoja Jeep® Commanderiin on tarjolla kaksi: kolmelitrainen V6 CRD tai 5.7 –litrainen HEMI®.

3.0 CRD tuottaa 218 hv:n (160 kW) tehot ja sen vääntömomentti on 510 Nm jo kierroksilla 1600-2000. 5.7 –litrainen HEMI® -moottori puolestaan tuottaa tehoja 326 hv:n (240 kW) verran ja sen vääntömomentti on 500 Nm.

Molempien moottorivaihtoehtojen kaverina on viisivaihteinen automaattivaihteisto, jota voi halutessaan käyttää myös manuaalivaihteiston tapaan ERS-järjestelmän ansiosta. Paitsi että vaihteisto tarjoaa pehmeät vaihdot, on se myös polttoainetaloudellinen.

Tutkittua turvallisuutta

Kuten kaikissa Chrysler Groupin ajoneuvoissa on myös Jeep® Commanderissa kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuustekijöihin. Sen turvallisuustaso onkin korkeampi kuin yhdessäkään aiemmassa Jeep® -ajoneuvossa. Vakioturvavarusteita ovat mm. monivaiheisesti täyttyvät turvatyynyt, turvavöiden esikiristimet, kaatumisenestojärjestelmä, ESP-ajonhallintajärjestelmä ja 4BTCS –luistonestojärjestelmä.

NHTSA:n (National Highway Traffic Safety Administration) suorittamassa törmäystestissä Jeep® Commander sai täydet viisi tähteä etutörmäyksessä.

AAA (American Automobile Association) ja amerikkalainen Parents Magazine ovat valinneet Jeep® Commanderin parhaiden perheautojen listalleen mm. juuri turvallisuutensa vuoksi. Vuosittain tehtävä lista on julkaistu Parents Magazinen huhtikuun numerossa, joka ilmestyi USAssa 14. maaliskuuta.

Jeep® Commanderit valmistetaan Magna Steyrin tehtaalla Itävallan Grazissa. Saatavana Suomessa nyt.

Tekniset tiedot tästä

Lisätietoja:
Aro-Yhtymä Oy
Simo Rosvall 020 5477 530 tai simo.rosvall@aro.fi
Timo Kokkonen 020 5477 508 tai timo.kokkonen@aro.fi
Mia Meinander 020 5477 534 tai mia.meinander@aro.fi 


Liitteet:


3.29MB


3.47MB


2.34MB


5.37MB


4.14MB


5.38MB