Uutisarkisto

Chrysler ja Chery aloittavat yhteistyön

28.02.2007 (Tulosta)

DaimlerChryslerin hallintoneuvosto on hyväksynyt sopimuksen yhteistyöstä kiinalaisen Chery Motor Companyn kanssa. Sopimuksen syntyminen edellyttää vielä Kiinan valtion hyväksyntää. Lopullinen sopimus solmittaneen kuitenkin vielä maaliskuun loppuun mennessä.

Cheryn rakentamia ajoneuvoja tullaan markkinoimaan Chrysler Groupin tuotemerkkien, jotka ovat Chrysler, Jeep ja Dodge, alaisuudessa lähinnä Pohjois-Amerikassa ja läntisessä Euroopassa.

Hyväksymällä sopimuksen Chrysler Groupilla on edellytykset tulla yhä keskeisemmäksi toimijaksi globaaleilla automarkkinoilla. Sopimus edesauttaa Chrysleria valmistamaan nopeammin tuotteita uusiin segmentteihin pienemmillä pääomilla.

Pienemmät autot mahdollistavat Chryslerin toimia ja kilpailla sellaisissa segmenteissä, joissa se ei tällä hetkellä ole edustettuna. Edustus näissä segmenteissä on tärkeää etenkin niillä markkinoilla, joilla kuluttajat ovat paitsi hintatietoisia myös kiinnittävät huomiota ajoneuvonsa polttoainetaloudellisuuteen. Hieman alle 70 prosenttia kaikista Pohjois-Amerikan ulkopuolella myydyistä autoista sijoittuu näihin segmentteihin.

Lisätietoja: Chrysler Finland Oy

Simo Rosvall, puh. 020 547 7530 tai simo.rosvall@aro.fi

Mia Meinander, puh. 020 547 7534 tai mia.meinander@aro.fi