Uutisarkisto

Chrysler Group Geneven autonäyttelyssä

04.03.2008 (Tulosta)

Chrysler Groupin merkittävimmät ajoneuvot tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ovat Euroopassa ensi kertaa nähtävät ympäristöystävälliset konseptiautot Chrysler ecoVoyager, Jeep Renegade sekä Dodge ZEO. Lisäksi Chrysler Groupin osastolla nähdään mm. Dodge Journeyn tuotantoversio, Dodge Caliber SRT4, Chrysler 300C CRD SRT Design –paketilla, uusi Chrysler Grand Voyager, uusi Jeep Cherokee sekä "Jeep Fuel Economy Challenge" -autot. Englantilaiset John ja Helen Taylor ajoivat Jeep Compassilla ja Jeep Patriotilla Lontoosta Berliiniin yhdellä ainoalla tankillisella. Polttoaineen kulutukseksi mitattiin 4,3 l / 100 km kokonaismatkan ollessa 1124,1 km.

Chrysler ecoVoyager

Euroopassa ensimmäistä kertaa esiintyvä Chrysler ecoVoyager –polttokennohybridi yhdistää modernin, ympäristöystävällisen teknologian tyylikkääseen ja eleganttiin ulkomuotoon. Se on suunniteltu ennen muuta ihmisille, jotka haluavat nauttia harmonisesta ja nautinnollisesta ajokokemuksesta. Ajoneuvon avainsanoja ovat yksinkertaisuus, tyylikkyys ja seesteisyys.

Chrysler ecoVoyagerin ilmeikkään ulkoasun yksityiskohtia ovat mm. lasinen panoraamakatto, korin voimakkaat ylitykset sekä ajoneuvon takaosan dramaattinen muotoilu. Chryslerin tuttu siipilogo on antanut innoituksen ikkunoiden, ajovalojen, takavalojen sekä etumaskin ilmanottoaukkojen kaarevalle muotoilulle.

Chrysler ecoVoyagerin pääasiallisena voimanlähteenä toimii Li-Ion –akusto, joka kykenee helposti täyttämään normaalin päivittäisen ajotarpeen. Sähkömoottori tuottaa 272 hv ja kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa alle yhdeksässä sekunnissa. Jarrutusenergian talteenotto palauttaa energiaa takaisin akustoon. Pidempiä matkoja varten Chrysler ecoVoyagerissa on vetypolttokenno, jonka avulla voi ajaa keskeytyksettä jopa 480 km – täysin ilman päästöjä.

Käyttövoimalaitteisto on sijoitettu kokonaan lattian alle, jolloin matkustajille ja matkatavaroille vapautuu mahdollisimman paljon tilaa.

Jeep Renegade – yhtä luonnon kanssa

Myös Jeep Renegade esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Euroopassa. Tämä kaksipaikkainen konseptiauto on yhtä kotonaan kaupungin kaduilla kuin maastossakin, mutta ennen kaikkea se on luonnonystävän ja ulkoilmanautiskelijan menopeli.

Jeep Renegaden ydinarvoja tyylikäs vihreys, kestävä kehitys ja luonnosta nauttiminen luonnon ehdoilla.

Myös Jeep Renegaden ulkonäkö ilmentää sen ”Ole yhtä luonnon kanssa” –filosofiaa. Suuret pyöränaukot, massiiviset renkaat ja matala tuulilasi tekevät autosta ketterän ja todellisen nautiskeluauton maastossa liikkumiseen. Ulkoasun ainutlaatuisia yksityiskohtia ovat mm. etu-ja takavalojen kumireunus sekä ovien ilmanottoaukot. Kaksipaikkaisessa autossa ei ole kattoa, mutta siinä on turvakaari ja tavaratilaan on saatavilla erilaisia kansivaihtoehtoja.

Sisätiloissa kaikki käytetyt materiaalit ovat tarkoin ja harkitusti valittuja niin, että ne ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä niin valmistusvaiheessa kuin ajoneuvon saavutettua elinkaarensa päänkin.

Dodge ZEO

Dodge esittelee ensimmäistä kertaa Euroopassa sähäkän sähköauto Dodge ZEOn (Zero Emissions Operation), jota voisi luonnehtia 2000-luvun muskeliautoksi. Sen ulkonäkö on maskuliinisen räyhäkäs, se on voimakas, se hyödyntää uusinta teknologiaa ja se on lisäksi ympäristöystävällinen.

Näyttävännäköinen auto on ilmiselvä Dodge. Ulkomuodon yksityiskohtia ovat mm. massiiviset pyöräkotelot, takapään kulmikas muotoilu ja Dodgen tuttu, voimakas etumaski. Tuulilasi jatkuu yhtenäisenä lähes koko katon yli tarjoten sekä etu- että takamatkustajille esteettömät näkymät. Valaistu etumaski muistuttaa Dodge ZEOn sähkökäyttöisyydestä.

Dodge ZEOn nuorekkaat sisätilat jatkavat luontevasti ajoneuvon ulkoasun muotoilua. Matkustamo on suunniteltu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jonka veistoksellisuutta korostaa valkoinen värimaailma. Lisäsäväyksen matkustamolle antaa hillitty LED-valaistus.

Dodge ZEOssa on neljä erillistä, nahkaverhoiltua kuppi-istuinta. Molempien etuistuinten selkänojaan on integroitu videonäyttö takamatkustajille.

Dodge ZEOn käyttövoimana on Li-Ion –akusto, ja sen toimintasäde on noin 400 km. Takavetoinen Dodge ZEO tuottaa 272 hv ja kiihtyy nollasta sataan alle kuudessa sekunnissa.

Dodge Journey

 Dodge-appealia perheautojen luokkaan! Geneven autonäyttelyssä nähdään Dodge Journeyn tuotantoversio.

Rohkeasti muotoiltu, sporttinen Dodge Journey on auto, jolla voi lähteä reissuun kuin reissuun. Segmenttirajat ylittävät tilafarmari tarjoaa matkustamisen mukavuutta, muunneltavuutta, turvallisuutta, innovatiivisia säilytystilaratkaisuja, runsaat tavaratilat, sekä järkevät moottorivaihtoehdot.

Dodge Journey on ilmiselvä Dodge. Sen kulmikkaat linjat sekä häpeilemättömän itsevarma olemus huokuvat voimaa ja ison auton aggressiivisuutta.

Dodge tekee sen taas – Journeyn räyhäkkään ja seksikkään ulkokuoren alle kätkeytyy järkevä ja käytännöllinen perheauto, joka vastaa vaivatta kuluttajien yhä kasvaviin tarpeisiin ja vaatimuksiin. Dodge Journeyssa tila-auton käytännöllisyys ja muunneltavuus yhdistyvät pienemmän auton tehokkuuteen ja suorituskykyyn houkuttelevassa paketissa, jonka voi tarjota vain Dodge.

Muuntuvat istuinjärjestelyt ja innovatiiviset säilytysratkaisut ovat seikkoja, joita aktiiviset ihmiset osaavat arvostaa. Dodge Journey tarjoaa kaksi eri istuinvaihtoehtoa. Viiden hengen istuimet ovat vakiona kaikissa Dodge Journey –malleissa. Lisäksi kaikkiin malleihin on saatavilla seitsemän hengen istuimet niitä tilanteita varten, jolloin on koko jengi kyydissä.

Dodge Journeyn istuimet on aseteltu teatterimaisesti niin, että toisella penkkirivillä istutaan 40 mm korkeammalla kuin ensimmäisellä penkkirivillä. Jos Dodge Journey on valittu seitsemän hengen istuimin, istutaan kolmannella penkkirivillä puolestaan 17 mm korkeammalla kuin toisella penkkirivillä ja 57 mm korkeammalla kuin ensimmäisellä penkkirivillä. Teatterimainen istuinten asettelu tarjoaa myös takamatkustajille tilaisuuden ihailla ohikiitäviä maisemia – seikka, jota ainakin lapsiperheet osaavat arvostaa.

Tavaroiden tunkeminen penkin alle saa aivan uuden merkityksen Dodge Journeyssa – uusi Flip ’N Stow™ -säilytysjärjestelmä sisältää etumatkustajan istuimen, jonka saranoitu istuintyyny taittuu ja liukuu eteenpäin ja paljastaa 273 x 222 mm kokoisen säilytyskaukalon. Käteviä ratkaisuja löytyy lisäksi pintaa syvemmältä – ensimmäisen penkkirivin taakse on sijoitettu kaksi lattian alle kätkeytyvää kaukaloa, joihin mahtuu vaikkapa matkajuomat. Säiliöissä on lukittava kansi sekä irrotettavat ja pestävät vuoraukset.

Dodge Journeyn valttikortti käytännöllisen, innovatiivisen ja muunneltavan matkustamon lisäksi on järkevät moottorivaihtoehdot. Perusmoottorina on 2.0 CRD -dieselmoottori, josta irtoaa tehoa 140 hv ja vääntöä parhaimmillaan 310 Nm. Dieselmoottorin kaveriksi voi valita joko kuusivaihteisen manuaalivaihteiston tai DCT-tuplakytkentä-automaattivaihteiston. Vaihtoehtoisesti on tarjolla myös 2.7 V6 bensiinimoottori, joka tuottaa 188 hv:n tehot ja 258 Nm:n väännön. Tämän moottorin kaverina on aina kuusinopeuksinen automaattivaihteisto.

Lue koko lehdistötiedote halutessasi tutustua näihin autoihin syvemmin.