Uutisarkisto

DCT-kaksoiskytkentävaihteisto Dodge Avengeriin

12.12.2008 (Tulosta)

Nyt myös dieselmoottorisen Dodge Avengeriin saa ajoon vaivattomuutta ja urheilullisuutta tuovan DCT –kaksoiskytkentävaihteiston.

Taloudellisen ja vähäpäästöisen,140 hv/310 Nm kehittävän 2.0-litraisen dieselin ja DCT-kaksoiskytkentävaihteiston yhdistelmä antaa automaattivaihteiston edut vaivattomuudessa sulkematta silti pois rivakkaa suorituskykyä.

DCT-vaihteistossa on seuraava vaihde aina valmiiksi esivalittuna ja kaksoiskytkimistä toinen on auki ja toinen kiinni. Käytännössä katkeamattoman vääntömomentin ansiosta vaihtoaika puolittuu, samalla kun itse vaihtotapahtuma sujuu saumattomasti. Perinteiseen, momentinmuuntimella varustettuun automaattivaihteistoon verrattuna kaksoiskytkentävaihteisto alentaa sekä polttoaineen kulutusta että CO2-päästöjä. Dodge Avenger 2.0 CRD SXT DCT:n yhdistetty kulutus on 6,7 litraa sadalla kilometrillä ja CO2-päästöjen ollessa 175 g/km.

DCT-vaihteistossa korostuvat perinteisen automaattivaihteiston kaltainen helppo toiminta ja käsivalintaisen vaihteiston taloudellisuus.

Lisätietoja: www.dodge.fi

Lue koko lehdistötiedote täältä.