Uutisarkisto

Neljännesvuosisata Chryslerin tila-autoja

16.12.2008 (Tulosta)

Chrysler osui napakymppiin esitellessään 25 vuotta sitten Voyagerin. Yhtiö on 12 miljoonaa autoa myöhemmin edelleen tila-autojen markkinajohtaja maailmassa.

Vuonna 1983, neljännesvuosisata sitten, maailma oli hyvin erilainen kuin nykyisin. Internet oli juuri keksitty, kannettavat matkapuhelimet alkoivat yleistyä ja Dallas oli suosituin sarja televisiossa. Samana vuonna Chrysler iski baseball-termein ilmaistuna komean kunnarin esittelemällä maailman ensimmäisen tila-auton.

Neljännesvuosisadan aikana Chrysler on myynyt yli kaksitoista (12) miljoonaa tila-autoa, mikä ylittää reilusti muiden autonvalmistajien saavutukset. Suomeen on parinkymmenen vuoden aikana rekisteröity yhteensä 8 526 Voyageria ja Grand Voyageria.

Juhlan kunniaksi on tuotu myyntiin Chrysler Grand Voyager 25thAnniversary Edition, joka on vielä vakiotakin juhlavampi. Tarjolla on entistä enemmän monikäyttöisyyttä ja varusteita, sillä juhlamallissa on vakiona joko Clearwaterblue- tai Infernored-metalliväri. Lisäksi vakiovarusteisiin kuuluu alkuperäinen DVD-soitin 10 tuuman näytöllä ja vielä mahdollisuus valita autoon 3000 euron arvosta varusteita (kuten talvirengaspaketti, irrotettava vetokoukku tai navigaattori).

Chrysler Grand Voyagerin juhlamallissa on 2,8 litran hiukkassuodattimella varustettu dieselmoottori, jonka yhteydessä on kuusivaihteinen automaattivaihteisto. Grand Voyagerin turvallisuus- ja mukavuusvarustelu on erittäin monipuolinen. Juhlamallin hinnat alkavat 59 900 eurosta.

Lisätietoja: www.chrysler.fi

Lue koko lehdistötiedote täältä.