Uutisarkisto

Chrysler Group LLC - uusi autojätti on syntynyt

01.06.2009 (Tulosta)

Yhdysvaltalaisen autovalmistaja Chryslerin Chapter 11 -menettelyä johtanut tuomari Arthur Gonzalez vahvisti uuden Chrysler Group LLC:n syntymän, kun hän eilen julkisti tuomioistuimen kannan.

Päätöksen myötä uuden yrityksen omistus jakautuu seuraavasti. Uudesta Chrysler Group LLC:stä 68 prosenttia on Yhdysvaltalaisten autotyöntekijöiden liiton eli United Auto Workersin (UAW) ja eläkerahastojen omistuksessa. Yhdysvaltojen sekä Kanadan valtioiden osuus on yhteensä 12 prosenttia. Eurooppalaisen autovalmistajan Fiat S.p.A:n haltuun tulee viimeinen viidennes eli 20 prosenttia.

Tuomari Gonzalezin kommentoi: ”Synergiaetujen ansiosta koko yhtiön arvo on suurempi kuin sen erikseen myytävien palasten yhteenlaskettu arvo. Tärkeimmät osat ovat Chryslerin jälleenmyyjäverkosto Yhdysvalloissa sekä osaaminen suurien perheautojen valmistuksessa. Fiat taas tuo yhteistyöhön taitoa ja teknologiaa pienempien autojen valmistuksessa. Lisäksi Chrysler saa Fiatin myötä mahdollisuuden päästä tietyille kansainvälisille markkinoille.”

Lyhyesti sanoen yhteistyön kautta molemmat valmistajat tukevat toisiaan täydentävillä tuotteilla sekä teknologialla.

”Olemme erittäin kiitollisia lojaaleille Chrysler-asiakkaillemme, jotka ovat tukeneet meitä tämän haasteellisen prosessin ajan. Vakuutamme heille, että uusi Chrysler Group valmistaa laadukkaita Jeep, Dodge ja Chrysler -autoja sekä Mopar-varaosia”, kertoo Chrysler LLC:n pääjohtaja Robert L. Nardelli.

Uusi autojätti Chrysler Group LLC aloittaa toimintansa säilyttäen parhaat osat vanhasta Chryslerista ilman entistä yhtiötä rasittavia velkoja.

”Nyt on uuden alun aika. Chryslerin ympärillä vellonut epävarmuus ja spekulointi on nyt päätöksen myötä ohi. Voimme jälleen keskittyä kaikkien Chrysler, Jeep, Dodge-autojen sekä Mopar -tuotteiden myyntiin ja huoltoon. Tämä on hieno uutinen meille ja 37:lle Chrysler, Jeep ja Dodge jälleenmyyjäpisteelle, jotka palvelevat entiseen tapaan asiakkaitamme täällä Suomessa”, Chrysler Finland Oy:n toimitusjohtaja Simo Rosvall iloitsee.