Uutisarkisto

Chrysler ja Fiat - yhdessä maailman 6. suurin autonvalmistaja

11.06.2009 (Tulosta)

Uusi Chrysler Group LLC syntyi ennätysajassa 42 päivässä. Uuden organisaation myötä yhtiön merkit Chrysler, Jeep®, Dodge ja Mopar jatkavat ja vahvistuvat voimakkaasti.

Allianssi Chrysler Group LLC:n ja Fiat S.p.A:n välillä vahvistettiin eilen 10. kesäkuuta. Chrysler on nyt rakenteeltaan aikaisempaa kevyempi ja valmis kohtaamaan automaailman kasvavat haasteet uuden pääjohtajan, Sergio Marchionnen alaisuudessa. Hän nimitti varapääjohtajaksi Chryslerille kaksi vuotta sitten Toyotalta siirtyneen Jim Pressin . Press on Yhdysvalloissa erittäin suuresti arvostettu, ja hän vastaa pitkälti Chrysler Group LLC:n rakenneuudistuksesta.

Chrysler Group LLC vahvistuu selvästi uuden organisaation avulla, sillä yhtiön kaikille kolmelle automerkille ja Mopar-jälkimarkkinointitoiminnoille nimitettiin omat toimitusjohtajat, jotka ovat täydessä tulosvastuussa omasta tuotelinjastaan. Fiatin luottamusta Chrysleriin kuvaa hyvin se, että Chryslerin, Jeepin ja Dodgen uudet johtajat on nostettu yhtiön riveistä. Moparin johtoon nimitettiin henkilö Fiat Groupin puolelta.

Chrysler Group LLC:n toiminta aloitettiin eilen yhdessä uuden kumppanin Fiatin kanssa heti sen jälkeen, kun Yhdysvaltain korkein oikeus oli kumonnut viimeisetkin esteet kaupalta. Uudessa yhtiössä pääomistajana on 55 prosentin osuudella autoteollisuuden työntekijäliiton sairauskassa. Järjestelyä tukeneet Yhdysvaltain ja Kanadan liittovaltiot saavat kahdeksan ja kahden prosentin osuudet Chrysleristä. Fiatilla on aluksi 20 prosentin osuus, jota kasvatetaan viiden prosentin portain, kun yhtiö täyttää sille asetetut vaatimukset. Enemmistöosakkaaksi Fiat voi nousta sen jälkeen, kun tukilainat on maksettu takaisin Yhdysvalloille ja Kanadalle.

Chrysler Finlandin toimitusjohtaja Simo Rosvall on erittäin tyytyväinen uuden Chrysler Group LLC:n rakenteeseen: ”Uuden Chryslerin myötä kaikki edustamamme merkit vahvistuvat entisestään. Yhteistyö Fiatin kanssa puolestaan tuo mukanaan tulevaisuudessa entistäkin laajemman valikoiman Chrysler Groupin tuotteita. Lisäksi Yhdysvaltojen valtio kannustaa jatkamaan erittäin ympäristöystävällisten ENVI-autojen kehittämistä ja nopeaa myyntiin tuloa. Olemme jatkaneet Suomessa koko ajan asiakkaidemme palvelua entiseen malliin, ja nyt viimeisetkin epäilyksen pilvet ovat hävinneet Chryslerin yltä. Meillä on vahva päämies.”

Uuden allianssin autojen vuosituotanto on tällä hetkellä 4, 5 miljoonan kappaleen luokkaa, minkä myötä se on maailman kuudenneksi suurin autonvalmistaja. Pääjohtaja Sergio Marchionnen tavoitteena on nostaa myynti kuuteen miljoonaan kappaleeseen.