Uutisarkisto

Chrysler Group LLC ja NASA yhteistyöhön

14.04.2010 (Tulosta)

Chrysler Group LLC ja NASA ovat solmineet kolmevuotisen yhteistyösopimuksen, jonka aikana tahot jakavat keskenään teknologiatietoja useilla alueilla. Yhteistyön tuloksia voidaan käyttää niin autoteollisuuden kuin avaruusteknologian kehittämisessä.

”Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus jakaa tieto-taitoa alueilla, joissa sekä Chryslerilla että NASAlla on selkeä intressi”, Scott Kunselman Chrysler-tekniikan varajohtaja kertoo. Hänen mukaansa Chrysler arvostaa korkealle mahdollisuuden työskennellä yhteistyössä NASAn kanssa. ”Hyödynnämme oppimaamme kehittääksemme Chrysler-, Dodge- ja Jeep-autoja edelleen”, Kunselman lupaa.

Synergioita haetaan useilta eri korkean teknologian alueilta, joihin kuuluvat mm. materiaalien kehittely, robotiikka, akkujärjestelmät ja erilaiset energian talteen ottamisen keinot.

Kullekin osa-alueelle on jo nimitetty projektitiimi. Jokaisessa tiimissä on sekä Chryslerin että NASAn tekninen asiantuntija. Chrysler on jo ehtinyt hyödyntää yhteistyön tuloksia navigointijärjestelmissään.

Chrysler Group ja NASA ovat olleet yhteistyössä ennenkin. Vuonna 1961 Chrysler rakensi Redstone-raketteja nk. Mercury-projektissa, joka lähetti ensimmäisen amerikkalaisen avaruuteen. Lisäksi Chrysler rakensi kantoraketit kahteen ensimmäiseen Apollo-avaruusalukseen. Nyt solmittu yhteistyösopimus jatkaakin luontevasti Chryslerin ja NASAn välistä yhteistyötä.