Uutisarkisto

Satavuotias Alfa Romeo Lahden Classic Motor Showssa

04.05.2010 (Tulosta)

Lahden messukeskuksessa järjestetään äitienpäiväviikonloppuna Classic Motor Show, jonka teemana tänä vuonna on Suomessa valmistetut autot. Satavuotias Alfa Romeo on yksi pääyhteistyökumppaneista.

Alfa Romeo on näyttävästi esillä tapahtumassa. Maahantuoja AutoFennica Oy jakaa näyttelyosaston yhdessä kahden aktiivisen Alfa Romeo -kerhon, Club Alfa Romeo Finland Ry:n ja Alfa Romeo Entusiasti Finlandesi Ry:n kanssa. Näyttelyn suurimpiin kuuluva osasto sijaitsee A-hallissa paikalla A24 sisäänkäyntien A1 ja A2 välittömässä läheisyydessä.

AutoFennica esittelee Classic Motor Showssa intohimoja herättävän modernin klassikon, Alfa Romeo Spiderin.

Alfa Romeo Spider ei ole mikä tahansa avoauto. Sen pitkä historia virtaviivaisena kaunottarena, teknisesti edistyneenä kilparatojen hallitsijana ja maanteiden tyyli-ikonina on tehnyt siitä legendan vailla vertaa.

Spiderin, jonka nimi juontaa juurensa englannin kielen sanasta ”speeder”, pitkään historiaan kuuluvat mm. sellaiset klassikot kuin 8C 2300 Spider Corsa 1930-luvulta, vuonna 1955 esitelty Giulietta Spider sekä vuoden 1966 1600 Spider ”Duetto”, jolla nuori Dustin Hoffman ajoi elokuvassa Miehuuskoe (The Graduate). Sekä Duetto että Miehuuskoe olivat niin suosittuja, että USA:ssa erikoiserä Spidereita sai lisänimen ”Graduate”.

Alfa Romeo Spider herättää intohimoja yhtä lailla tänään kuin jo 1930-luvun kilparadoilla. Se osoittaa Alfa Romeon kuuluvan kiistattomasti avoautojen - toisin sanoen intohimojen, kilparatojen, kiiltävän asvaltin ja tukkaa hulmuttavan tuulen maailmaan.

Alfa Romeo -kerhojen osastoilla puolestaan nähdään takavuosien kaunottaria, mm. Giulietta Berlina, Giulia Spider, 1750 GT Veloce ja Montreal.

Messut ovat auki sekä lauantaina että sunnuntaina klo 10-17. Lisätietoja internet-osoitteessa http://www.classicmotorshow.fi.