Uutisarkisto

Alfa Romeo Brera ja Spider tekevät unelmista totta

28.05.2010 (Tulosta)

”Suunnittelin Alfa Romeo Breran, sillä tiesin ettei Alfa Romeo koskaan mene pois muodista”, totesi legendaarinen Alfa Romeo -muotoilija Giorgetto Giugiaro ihastusta herättäneestä luomuksestaan.

Breran elegantin sporttinen olemus onkin saanut lukuisten ihailijoiden sydämet sykkimään. Kompaktin urheiluauton linjat mukailevat klassista Alfa-muotoilua: mm. takaikkuna muistuttaa takavuosien Giulietta Sprint -mallista, kun taas konepellin muotoilu henkii 1950-luvun nostalgiaa. Auton tarkkaan harkitut mittasuhteet tekevät siitä sulavan ja yksinkertaisen tyylikkään, samalla kun mm. takavalojen muotoilu ja neljä pakoputken ulostuloa korostavat sen voimakasta luonnetta.

2+2-paikkainen kaunotar ei ole pelkästään ilo silmälle – se tarjoaa myös ensiluokkaista ajamisen ja matkustamisen nautintoa. Kompaktista ulkokuoresta huolimatta se tarjoaa tilavan, ja lasikaton ansiosta myös varsin valoisan matkustamon.

Eikä Brera olisi aito Alfa Romeo, ellei sisätilojen jokainen yksityiskohta olisi tarkkaan harkittu ja intohimoisesti viimeistelty. Matkustamoa leimaakin hienostuneisuus ja laadukkuus pienintäkin seikkaa myöten. Matkustusmukavuuden täydentää runsas varustelu.

Aito Alfa, aito urheiluauto – aito ajamisen nautinto. Niin mukava kuin Breran kyydissä onkin olla, on se ennen muuta ajajan auto. Sisätilojen muotoilun lähtökohtana onkin ollut kuljettajan istuin – koko muu matkustamo on suunniteltu sen ympärille. Loogisesti sijoitellut hallintalaitteet ja mittaristot on käännetty kevyesti kuljettajaan päin, ja hyvin tukea antavat istuimet ottavat niin kuljettajan kuin matkustajatkin tiukkaan syleilyynsä.

Spider – tukka tuulessa hulmuten

Alfa Romeo Spider on Breran sisarmalli, joka vaalii merkin historiaa ja muotoiluperinnettä samalla intohimolla kuin Brerakin.

Spider on valloittava kaksipaikkainen avoauto, joka jatkaa Alfa Romeon pitkää historiaa urheilullisten avoautojen saralla – ensimmäinen open-top-malli 24 HP lanseerattiin jo sata vuotta sitten vuonna 1910. Spider puolestaan lanseerattiin legendaarisen Duetto-mallin 40-juhlavuoden kunniaksi vuonna 2006.

Breran tavoin Spider on sulava ja kompaktilinjainen auto. Sen selkeät linjat henkivät klassista Alfa Romeo -muotoilua 2000-luvulle sopivalla modernilla tavalla. Se on paitsi kaunis katsoa, myös mukava ja urheilullinen ajettava. Sähkötoimisen, kokonaan kokoon taittuvan kangaskaton ansiosta se tarjoaa ainutlaatuisen ajonautinnon lisäksi myös täydellistä vapauden tunnetta.

Jokaisen Alfa Romeon pellin alla sykkii urheilullinen sydän. Breraan ja Spideriin on tarjolla sekä 1,8-litrainen, klassisen 1750-mallin mukaan nimetty turboahdettu bensiinimoottori , joka tuottaa 200 hevosvoiman tehon, että 2,0-litrainen dieselmoottori, joka tuottaa 170 hevosvoiman tehon.

Katseet vangitseva muotoilu, kiehtova persoonallisuus ja huippuunsa hiottu tekniikka – siinä pähkinän kuoressa ne seikat, jotka tekevät niin Brerasta kuin Spideristakin ainutlaatuisia ajoneuvoja.