Uutisarkisto

Fiat 500 -fanin unelma: todellinen keräilykappale huutokaupataan twitterissä

29.02.2012 (Tulosta)

Fiat lanseeraa erikoismalli Fiat 500 American twitterissä tapahtuvalla huutokaupalla.  

America-mallia valmistetaan rajoitettu 500 kappaleen erä. Innoituksensa erikoismalli on saanut nimensä mukaisesti Atlantin takaa USA:sta – sen erikoispiirteitä ovat mm. peilikoteloiden tähtilipputeema ja America Blue -metalliväri. Pellin alta löytyy 69 hevosvoimaa tuottava 1.2-litrainen Euro 5 -bensiinimoottori.  

TwitBid on täysin uudenlainen tapa lanseerata uusi tuote markkinoille. Twitterissä käytävällä huutokaupalla voi huutaa itselleen rajoitetun erän ensimmäisen kappaleen. Auton sivupilariin kiinnitetään merkki, jossa lukee paitsi auton sarjanumero 1/500, myös auton itselleen huutaneen käyttäjän Twitter-nikki.  

Huutokauppa alkaa yhdestä eurosta ja siihen voivat osallistua Fiat 500 -fanit ympäri maailmaa.  

Huutokauppaan osallistuminen edellyttää joko jo olemassa olevaa Twitter-tiliä, tai sellaisen luomista. Huutajaksi rekisteröidytään ja huudot asetetaan www.500america.fiat500.com-sivustolla. Osallistujat jakavat huutonsa twitterissä autosta kilpaillessaan. Huutokaupan tilannetta voi myös seurata Fiatin osastolla Geneven autonäyttelyssä, jossa erikoismalli Fiat 500 America on näytillä.  

Huutokauppa käynnistyy ensimmäinen maaliskuuta, ja se jatkuu 15.3. saakka.