Uutisarkisto

Fiat on Euroopan puhtain automerkki

06.03.2012 (Tulosta)

JATO Dynamics on julkaissut jälleen tilaston Euroopassa myytyjen autojen keskimääräisistä hiilidioksidipäästöistä.

Fiat on ollut hiilidioksidipäästöillä mitaten Euroopan puhtain automerkki jo useita vuosia ja on sitä jälleen: vuonna 2011 Euroopassa myytyjen Fiat-autojen keskimääräinen CO2-päästö oli 118,2 g/km, mikä on 4,9 g/km vähemmän kuin vuonna 2010.

Tärkeän saavutuksen taustalla on Fiatin pitkäjänteinen työ ympäristöystävällisemmän autoilun kehittelyssä. Viiden vuoden aikana Fiatin keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet 14 prosenttia 137,3 grammasta 118,2 grammaan kilometriä kohden.

Fiat onkin autonvalmistajana alittanut jo nyt kirkkaasti Euroopan Unionin vuodelle 2015 asettaman päästötavoitteen 130 g/km.

Fiat on sitoutunut ympäristöystävällisemmän autoilun kehittämiseen ja se on tuonut markkinoille mm. sellaisia innovatiivisia ratkaisuja kuten TwinAir-moottori, MultiAir-teknologia ja eco:Drive-sovellus, joka opastaa ajoneuvon kuljettajaa kohti ekologisempaa autoilua. Lisäksi Fiat tarjoaa laajan valikoiman ajoneuvoja, jotka käyttävät vaihtoehtoisia polttoaineita, kuten maakaasua.

Pieniä tekoja ympäristön hyväksi, jotka eivät kuitenkaan vähennä tippaakaan sitä ajamisen nautintoa, josta italialaiset autot on aina tunnettu.