Uutisarkisto

Italialaisen automuotoilun ikoni Fiat 500 saavutti miljoonan valmistetun yksilön rajapyykin

20.11.2012 (Tulosta)

Italialaisen automuotoilun ikoni Fiat 500 saavutti miljoonan valmistetun yksilön rajapyykin

Nykyisen Fiat 500 -mallin voittokulku alkoi 4.7.2007 Torinosta, jonne tuhannet ihmiset 63 eri maasta kokoontuivat juhlimaan sen virallista ensiesiintymistä.

Design-klassikkoa myydään yli 100 maassa niin Euroopan, Aasian, Afrikan, Etelä- kuin Pohjois-Amerikankin mantereilla.

Miljoonas tuotantolinjalta ulos rullannut yksilö on Funk valkoinen Fiat 500 Lounge, jonka kauniin kuoren alla sykkii 69 hevosvoimaa tuottava 1,2-litrainen bensiinimoottori.

Miljoonas yksilö on yhtä uniikki kuin kaikki muutkin valmistetut cinquecentot – lukuisien yksilöintimahdollisuuksien ansiosta kahta samanlaista Fiat 500 -autoa on vaikea löytää.

Fiat 500 on italialaisen tyylin ja persoonallisuuden ilmentymä. Se sopii kaikille, jotka haluavat ilmaista omaa persoonallista tyyliään myös autossaan, ja jotka nauttivat elämästään hymy huulilla.

Fiat 500 on myös palkittu lukuisilla palkinnoilla, mm. Vuoden auto 2008, paitsi trendikkään muotoilunsa, myös hienostuneen teknologiansa ansiosta. Yli 40 voitettua titteliä kertovat siitä, että Fiat 500 on paljon muutakin kuin kaunis ja kompakti cityauto – se on ainutlaatuinen alusta, jolle Fiat rakentaa kokonaisen hiottuja yksityiskohtia ja hienostunutta teknologiaa sisältävän tuoteperheen.

Ei olekaan sattumaa, että Fiat 500 on esitellyt monia palkittuja innovaatioita luokassaan. Se mm. tarjosi ensimmäisenä ajoneuvona kokoluokassaan seitsemän turvatyynyä ja ESP-ajonhallintajärjestelmän kaikkien moottoreiden yhteydessä vakiona. Se on myös ensimmäinen vain 3,55m pitkä auto, joka on saavuttanut täyden viiden tähden tuloksen Euro NCAP -törmäystestissä.

Fiat 500 on myös tutkitusti laadukas auto – se voitti ylivoimaisesti luokkansa saksalaisessa laatututkimuksessa (J.D. Power and associates), jossa kartoitettiin mm. haluttavuutta, laatua, luotettavuutta ja käyttökustannuksia.

Se on myös ensimmäinen Fiat, jonka pellin alle asennettiin uraauurtava, kaksisylinterinen TwinAir-moottori ja ensimmäinen auto maailmassa, joka tarjoaa käyttäjilleen yli miljoona tapaa yksilöidä oma autonsa.

Suomen Fiat 500 -mallisto koostuu kolmesta eri varustelutasosta – Color Therapy, Pop ja Lounge, sekä kolmesta eri moottorivaihtoehdosta: 1,2-litrainen 69 hv bensiinimoottori, 1,4-litrainen 100 hv bensiinimoottori sekä 0,9-litrainen 85 hv TwinAir-bensiinimoottori.

Kovakattoisen mallin lisäksi saatavilla on avokattoinen sisarmalli Fiat 500C. 500-malliston täydentävät ilkikuriset pikkuveljet Abarth 500 ja Abarth 500C.

Alkuvuodesta 2013 500-mallisto laajenee uudella Fiat 500L-mallilla.

www.fiat.fi/mallisto/500

www.fiat.fi/mallisto/500C

www.facebook.com/fiatfinland

www.facebook.com/fiat500