Uutisarkisto

Autokeskus aloittaa Kia-jälleenmyynnin Helsingissä

13.09.2019 (Tulosta)

Kia vahvistaa jälleenmyyjäverkostoaan Suomessa, kun maahantuoja Bergé Auto Nordics Oy ja Autokeskus Oy ovat sopineet merkin vähittäismyynnin ja huollon aloittamisesta Helsingin Konalassa.

”Kian markkinaosuus kehittyy Suomessa vauhdilla. Sopimus Autokeskuksen kanssa tukee kasvutavoitteitamme pääkaupunkiseudulla, jossa Kialla on paljon potentiaalia erityisesti yritysautomarkkinoilla. Lisäksi Autokeskuksella on Konalassa Helsingin uusin ja modernein autotalo”, sanoo Bergé Auto Nordics Oy:n toimitusjohtaja Miska Tammelin.

Kia on vahvassa kasvussa Suomessa. Kian markkinaosuus nousi elokuussa 7,9 prosenttiin ollen Suomen neljänneksi rekisteröidyin automerkki. Kia on ainoa merkki Suomen kymmenen myydyimmän henkilöautomerkin joukossa, jonka kappalemääräinen myynti on lisääntynyt kumulatiivisesti Suomessa ensimmäisen kahdeksan kuukauden aikana.

Kia tunnetaan palkitusta muotoilusta, laajasta mallistosta ja ainutlaatuisesta seitsemän vuoden tehdastakuustaan. Merkki satsaa voimakkaasti sähkö- ja hybridiautoihin esittelemällä vuoteen 2025 mennessä yhteensä 15 uutta hybridi- ja sähköautoa. Kian mallisto laajenee syksyllä entisestään, kun Kia esittelee Suomessa näyttävän XCeed-crossoverin.

”Kia on Autokeskuksen tuoteperheessä uusi ja tervetullut lisä. Kia laajentaa valikoimaamme useissa tärkeissä segmenteissä kilpailukykyisillä malleilla, jotka puhuttelevat sekä kuluttajia että yritysasiakkaitamme”, sanoo Autokeskuksen toimitusjohtaja Karri Koskinen.

”Olemme vasta kesän alussa muuttaneet uuteen autotaloomme Konalassa. Uusi autotalo on suunniteltu joustavasti, joten pystymme nopealla aikataululla muokkaamaan tiloihin Kia-myymälän. Tarkoituksenamme on aloittaa Kian myynti ja huolto jo syksyn aikana. Toiminnan alettua Kia-asiakkaat pääsevät nauttimaan Autokeskuksen viimeisintä teknologiaa hyödyntävistä huoltokorjaamo- ja vauriokorjaamopalveluista. Palvelutarjontaamme kuuluvat muun muassa huollon nouto- ja palautuspalvelu, 24/7 tuo & nouda palveluautomaatti, rengashotelli, huollon on-line varaus sekä lentohuoltopalvelu”, Koskinen jatkaa.

Autokeskus Konala palvelee osoitteessa Ristipellontie 5, Helsinki


Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation on vuonna 1944 perustettu eteläkorealainen autonvalmistaja. Kia-autojen vuosittainen tuotanto on noin 3 miljoonaa ajoneuvoa. Kialla on 14 valmistus- ja kokoonpanotehdasta viidessä eri maassa ja myyntiverkosto toimii 190 maassa. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on 49 miljardia dollaria. Kialla on maailmanlaajuisesti yli 52 000 työntekijää. Kian markkinaosuus oli Suomessa 5,28 prosenttia vuonna 2018. Kialla on ollut useana vuonna Suomen merkkiuskollisimmat asiakkaat. 

Kian maahantuontiyhtiö Suomessa on Bergé Auto Nordics Oy.