Chrysler LLC ja Fiat S.p.A ovat sopineet yhteistyöstä

21.01.2009 (Tulosta)

Chrysler LLC, sen suurin omistaja pääomasijoittaja Cerberus Capital Management L.P. ja Fiat ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen maailmanlaajuisesta strategisesta yhteistyöstä.

Valmistajien välinen liitto toimisi avaintekijänä Chryslerin merkin vahvistamisessa nykymarkkinatilanteessa. Samalla strategisen yhteistyösopimuksen toteutumisen myötä sopimus tarjoaisi Chryslerille erittäin taloudellisia pohjalevyjä, voimalinjoja ja komponentteja, jotka valmistettaisiin Chryslerin omissa tehtaissa. Fiat tarjoaisi omien jakeluverkostojensa hyödyntämistä tärkeimmillä kasvumarkkina-alueilla sekä yhteistyöstä aikaansaatavia kulusäästöjä.

Sopimus johtaisi valmistajien yhteistyöhön tuotteiden ja perusrakenteiden jakamisessa erityisesti kokoluokaltaan pienten ja kompaktien autojen kohdalla. Teknologian sekä taloudellisten ja ympäristöystävällisten voimalinjojen jaosta hyötyisivät molemmat merkit. Yhteisen jakeluverkoston myötä molemmat hyötyvät uusien markkinoiden tuomista eduista. Yhteistyön toteutuessa Fiat Group saa 35 prosentin osuuden Chrysler LLC:n osakkeista. Fiat ei yhteistyösopimuksen mukaan suunnittele rahallista investointia Chrysleriin tulevaisuudessa.

”Chryslerin ja Fiatin yhteistyö on erinomainen ratkaisu, sillä se luo uuden voimakkaan maailmanlaajuisen kilpailijan automaailmaan. Samalla se tarjoaa Chryslerille monia strategisia hyötyjä mukaan lukien uusia tuotteita, jotka täydentävät nykyistä mallistoamme, ja Yhdysvaltojen ulkopuolisen jakeluverkoston. Lisäksi säästöt muotoilussa, suunnittelussa ja valmistuksessa sekä ostoissa, myynnissä ja markkinoinnissa ovat tervetulleita”, Chrysler LLC:n pääjohtaja Bob Nardelli sanoo.

Koko lehdistötiedote on luettavissa täällä.