Uutisarkisto

Dodge Caliber: 110 % asennetta, mutta enemmän järkeä

06.06.2006 (Tulosta)

Vihdoinkin C-segmenttiin saadaan kauan kaivattua säpinää Dodge Caliberin rantautuessa Euroopan markkinoille. Astu sisään tähän erilaiseen autoon ja lähde elämäsi koeajolle!

’Dodge –appeal’

Dodge Caliber on auto aktiivisille ihmisille, jotka vaativat paljon myös kulkuneuvoltaan. Se on erilainen ja erottuva. Se on käytännöllinen ja muunneltava. Se on hauska ja lastattu kekseliäillä yksityiskohdilla. Dodge -tuotemerkkiin yleensä liitettävät määreet rohkea, maskuliininen, voimakas ja katu-uskottava kuvaavat erinomaisesti myös Dodge Caliberia. Se on auto niille, jotka elävät täysillä eivätkä pelkää näyttää sitä. Siinä on sitä jotain.

Muhkeat muodot ja maailmanmoottorit

Vaikka Dodge Caliberia ei vielä liikenteessä näekään, on se ainutlaatuisen ja erottuvan ulkonäkönsä ansiosta jo useimmille tuttu. Sen huomiota herättävä etumaski, maskuliininen olemus ja muhkeat muodot tekevät siitä erehtymättömästi Dodgen. Tämä auto ei sovi ihmisille, jotka haluavat sulautua massaan. Massiivisen ulkonäön lisäksi auto myös vaikuttaa luokkaansa suuremmalle – mittasuhteiltaan se on lähempänä katumaasturia kuin yksikään etuvetoinen kilpailijansa. Hivenen normaalia korkeammalle sijoitettu kuljettajan istuin sekä auton kulmiin sijoitetut suuret renkaat antavat kuljettajalle erityisen hallinnan tunteen ajon aikana.

Dodge Caliberin moottorivaihtoehdot koostuvat ns. maailmanmoottoreista. 1.8- ja 2.0 –litraisten bensiinimoottorien lisäksi valittavissa on myös kaksilitrainen CRD. Bensiinimoottoreista löytyy tehoja 150:n (1.8-litrainen) ja 156:n (2.0 –litrainen) hevosvoiman verran, kun taas CRD -moottorin teho on 140 hv. Dodge Caliberin bensiinimoottorien vaihteistovaihtoehtoina ovat viisivaihteinen manuaalivaihteisto ja portaaton automaattivaihteisto CVT. Dieselmoottorin kaverina on aina kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Dual VVT-i –bensiinimoottorit on valmistettu yhteistyössä Chryslerin, Mitsubishin ja Hyundain kesken. Dieselmoottori puolestaan on VW –konsernin kaksilitrainen pumppusuutindiesel.

Hauska ja muunneltava menopeli

Paitsi että Dodge Caliberin matkustamo on erityisen tilava, se myös pursuaa hauskoja ja hyödyllisiä yksityiskohtia. Näistä mainittakoon Chill Zone™ - viileäsäilö, joka pitää juomatölkit tai pullot juuri sopivan viileinä reissuilla, valaistut mukitelineet, irrotettava sisävalo, litteäksi taittuva etumatkustajan istuin sekä 60/40 –suhteessa taittuvat takaistuimet, joita voidaan myös kallistaa taaksepäin täydellisen matkustusmukavuuden saavuttamiseksi.

Nuorekkaaseen ja sporttiseen autoon liittyy olennaisesti myös kunnon äänentoistojärjestelmä – Dodge Caliberin vastaus tähän on MusicGate Power™. Se on yhdeksästä kaiuttimesta koostuva äänentoistojärjestelmä, johon kuuluu myös kaksi takaluukkuun sijoitettua kaiutinta. Mitä tarvitaan täydellisiin rantajuhliin? Vastaus: Hyvä kaveriporukka, jonka kanssa ajetaan rannalle Dodge Caliberilla. Perillä otetaan eväät esille tilavasta takaluukusta, korkataan juuri sopivan viileät juomat, jätetään takaluukku auki ja laitetaan musiikki soimaan.

Turvallisuutta unohtamatta

Kuten jokaisessa Chrysler Groupin ajoneuvossa, on myös Dodge Caliberin suunnittelussa kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuteen. Saatavilla tai vakiona olevien turvavarusteiden luettelo koostuu yli 20 kohdasta. Listalta löytyvät mm. monivaiheisesti täyttyvät kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt, sivuturvaverhot, turvavyömuistutin, hätäjarrutehostin, ISOFIX –kiinnikkeet lastenistuimille sekä ESP –ajonhallintajärjestelmä. Lisäturvallisuutta tuo myös irrotettava sisävalo – jos vaikkapa avaimet sattuvat tippumaan auton viereen tai pimeillä taipaleilla tarvitaan jostain muusta syystä lisävaloa, toimii sisävalo ladattavana taskulamppuna.

Dodge Caliber on aikamoinen pakkaus. Räyhäkäs ulkomuoto kätkee sisälleen käytännöllisen perheauton, joka on kuitenkin kaikkea muuta kuin mitä käytännölliseltä ajoneuvolta yleensä odotetaan. Tylsä on sana, jota ei todellakaan voi yhdistää tähän autoon. Dodge Caliberin tarjoama suorituskyky, sisätilojen muunneltavuus, hauskuus ja kekseliäät yksityiskohdat yhdistettynä erottuvaan muotoiluun tekevät siitä auton, jota on vaikea lokeroida. Se on yhtälailla perheauto kuin menevän city-sinkun uskollinen kaveri. Se on ainutlaatuinen auto, jonka kaltaista ei ole vielä nähty.

Linkki kuvapankkiin

Tekniset tiedot tästä

Lisätietoja: Chrysler Finland Oy

Simo Rosvall puh. 020 547 7530 tai simo.rosvall@aro.fi

Timo Kokkonen puh. 020 547 7508 tai timo.kokkonen@aro.fi

Mia Meinander puh. 020 547 7534 tai mia.meinander@aro.fi