Uutisarkisto

Alfa Romeo 4C Concept maailman ensiesittelyssä

01.03.2011 (Tulosta)

Alfa Romeo tuo Geneven  autonäyttelyyn uuden konseptiautonsa 4C Conceptin. Tässä ”superautossa” tiivistyy urheiluauton todellinen olemus: erinomainen suorituskyky, italialainen tyyli ja tekninen loistokkuus, jotka tähtäävät parhaaseen mahdolliseen ajonautintoon.

Alfa Romeo 4C Concept on klassinen kaksipaikkainen, takavetoinen coupé. Moottori on keskellä, ja mitat korostavat auton kompaktia kokoa ja ketteryyttä: pituus on noin 4 m ja akseliväli alle 2,4 m. Sekä sisältä että ulkoa sulavalinjainen 4C Concept on syntynyt Alfa Romeon 8C Competizione ja 8C Spider -malleista saatujen kokemusten pohjalta. Autossa käytetään myös myynnissä olevien Alfa Romeo -mallien teknologioita: 1750 TBi -moottoria, Alfa TCT -kaksoiskytkinautomaattivaihteistoa ja Alfa DNA -järjestelmää.

Luonteikas Alfa Romeo 4C Concept erottuu keveydellään. Runko on valmistettu hiilikuidusta, ja rungon takaosassa sekä törmäysvyöhykkeissä on käytetty paljon alumiinia. Auton paino on alle 850 kg. Teho-painosuhde on alle 4 kg/hv.

Nimi 4C Concept viittaa urheilulliseen ajonautintoon, jonka vain 4-sylinterinen yli 200 hv:n 1750 TBi -moottori tarjoaa. Moottori on jo käytössä Alfa Romeon tuotantomalleissa, kuten Giuliettan Quadrifoglio Verde -mallissa. Rungon keskelle takaosaan sijoitettu moottori takaa suorituskyvyn, joka ei jätä toivomisen varaa, ja samalla se on etenkin uuden vaihteistonsa ansiosta hyvin taloudellinen.

4C Concept ei ole vain tyyliharjoitelma Geneven autonäyttelyä varten: se tulee myyntiin vuonna 2012 ja vahvistaa entisestään Alfa Romeon kansainvälistä kasvua.

Lue lisää lehdistötiedotteesta Alfa Romeo 4C Concept.